Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Στασιμότητα στις προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ

 

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν περιμένουμε κάποια ενίσχυση και για φέτος - Έρχεται το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα - Χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλα 25 άτομα για την Καβάλα και την Θάσο

«Δυστυχώς η λέξη που χαρακτηρίζει σήμερα την κατάσταση όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού στο Ε.Κ.Α.Β., είναι η στασιμότητα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη για το θέμα. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Δεν περιμένουμε κάποια ενίσχυση και για φέτος».

Τα παραπάνω τόνισε με δηκτικό τρόπο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, ο οποίος με έμφαση σημείωσε ότι για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε Καβάλα, Θάσο, αλλά και για το τηλεφωνικό κέντρο, απαιτούνται προσλήψεις 25 ατόμων.

«Η προκήρυξη αυτή αφορά προσωπικό, το οποίο ουσιαστικά θα προσληφθεί από τη Θεσσαλία και κάτω. Δεν έχει προβλεφθεί καμία θέση για τη Βόρεια Ελλάδα…»

«Είχαμε μια προκήρυξη που είχε ξεκινήσει πριν από την έναρξη του νέου έτους περί τα τέλη Δεκεμβρίου, η οποία για κάποιους τεχνικούς λόγους είχε σταματήσει, τώρα πάλι ξεκίνησε. Η προκήρυξη αυτή αφορά προσωπικό, το οποίο ουσιαστικά θα προσληφθεί από τη Θεσσαλία και κάτω. Δεν έχει προβλεφθεί καμία θέση για τη Βόρεια Ελλάδα, κάτι το οποίο φυσικά δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Είχαμε επισημάνει με κάθε τρόπο τα προβλήματα που υπήρξαν πέρυσι στην Καβάλα, αλλά ιδιαίτερα και στο νησί της Θάσου, όπου είχαμε την απώλεια ενός συνανθρώπου μας, όπου και αναδείχτηκε αυτή η ανεπάρκεια που υπάρχει στο σύστημα, σε συνδυασμό και με άλλες ανεπάρκειες που υπάρχουν σε άλλα νησιά. Περιμέναμε μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αλλά και του προηγούμενου υπουργού Υγείας, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με fast track διαδικασίες, αλλά αντ’ αυτού πήραν κάθε λογής άνθρωπο, ο οποίος ξέρει να οδηγεί απλά, για να τον βάλουν πάνω στα ασθενοφόρα», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Έρχεται το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Ήδη στη  Καβάλα έχουμε αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης…»

«Σήμερα που μιλάμε στρατιωτικοί καλύπτουν βάρδιες στα ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας της Χρυσούπολης. Έρχεται το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Ήδη στη  Καβάλα έχουμε αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, ενώ θα προκύψουν κι άλλες μέσα στη χρονιά. Γενικότερα τα πράγματα είναι σε μία μεγάλη στασιμότητα, τουλάχιστον όσον αφορά της προσλήψεις και γενικότερα σε οτιδήποτε αφορά το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πλέον έχουν αναλάβει οι νέες διοικήσεις Δήμων και Περιφέρειας, έχουμε βρεθεί και με τον Αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Μαρκόπουλο και με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, τον κ. Δαλακούρα, έχουμε ζητήσει πράγματα που μπορεί η Περιφέρεια να κάνει, όπως προγράμματα ΕΣΠΑ, όπου θα μπορέσουμε να εντάξουμε κάποιον εξοπλισμό. Δυστυχώς ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας πριν τρία χρόνια, για την ενίσχυση του Ε.Κ.Α.Β. σε όλη την Π.Α.Μ.Θ. με 2,1 εκατομμύρια ευρώ, για 20 ασθενοφόρα, 6 κινητές μονάδες και εξοπλισμό δεν προχώρησε. Είμαστε στο 2024 και κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται παρά τις οχλήσεις μας. Περιμένουμε κάποιες απαντήσεις από τους νέους διοικούντες και περιμένουμε να δούμε γιατί δεν προχώρησε και που κόλλησε το θέμα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στα όσα είπε στον «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

«Η μόνη ενίσχυση που κάθε χρόνο υπάρχει είναι εσωτερική, καθώς κάποιοι συνάδελφοι που θέλουν να δουλεύουν το καλοκαίρι στην άδειά τους, μετατίθενται με ημερήσιες κινήσεις από έναν τομέα σε κάποιον άλλο…»

«Θα μπορούσαν να κάνουν παράλληλες προκηρύξεις, από τη στιγμή που κρίνουν αυτοί ότι υπάρχει πρόβλημα στο προσωπικό. Η μόνη ενίσχυση που κάθε χρόνο υπάρχει είναι εσωτερική, καθώς κάποιοι συνάδελφοι που θέλουν να δουλεύουν το καλοκαίρι στην άδειά τους και γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντας εσωτερική στην υπηρεσία μας, μετατίθενται με ημερήσιες κινήσεις από έναν τομέα σε κάποιον άλλο. Είναι κάτι που που κρύβει το πρόβλημα στην ουσία κάτω από το χαλί. Θεωρώ ότι έχει χαθεί για εμάς και το 2024, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι όσον αφορά την αναβάθμιση του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας και δεν ξέρω αν θα χάσουμε και το 2025», δήλωσε ακόμη ο Κώστας Τσιτσιλικάκης. 

Επίκειται μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του Ε.Κ.Α.Β. Σερρών στην Καβάλα – Απαιτούνται πέντε νέοι εργαζόμενοι για να το στελεχώσουν

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας αναφέρθηκε και στην επικείμενη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του Ε.Κ.Α.Β. Σερρών στην Καβάλα, από την κεντρική υπηρεσία. 

«Είναι κάτι που ενδεχομένως πρέπει να γίνει γιατί το παράρτημα είναι στην Καβάλα, αλλά αυτό που λέμε εμείς και το φωνάζουμε είναι ότι πρώτα πρέπει να ενισχυθεί το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας με πέντε άτομα, γιατί για να δουλέψει το τηλεφωνικό κέντρο και στην Καβάλα σημαίνει ότι χρειάζονται πέντε άτομα. Τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα ότι αν αυτά τα άτομα δεν έρθουν και δεν υπάρχει ενίσχυση θα φύγουν άτομα από τα ασθενοφόρα. Πρέπει οπωσδήποτε πρώτα να ενισχυθούμε με πέντε άτομα, μιλάω αποκλειστικά για το τηλεφωνικό κέντρο, δεν μιλάω για τις ανάγκες που έχουμε έξω στην κίνηση. Εκεί χρειαζόμαστε άλλα 10 άτομα τουλάχιστον για την Καβάλα κι άλλα 10 χρειαζόμαστε για τη Θάσο», σημείωσε σχετικά. 

«Αναρωτιέμαι πρέπει να υπάρξουν και άλλες θυσίες για να πάρουμε περισσότερο προσωπικό;» «Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να καταφέρουμε κάποια πράγματα, ιδιαίτερα δε το καλοκαίρι που έχει περισσότερα περιστατικά. Τα τρία ασθενοφόρα που έχουμε πρωί – απόγευμα και δύο το βράδυ, ιδιαίτερα τους τουριστικούς μήνες από αρχές Μαΐου μέχρι Οκτώβριο, δεν επαρκούν για να καλύψουμε τα περιστατικά. Μπορεί να υπάρξουν όπως κάθε φορά κάποια προβλήματα, να χάσουμε ανθρώπινες ζωές! Έτσι κάποτε φωνάζαν κάποιοι για τον σιδηρόδρομο, άνθρωποι που ήταν μέσα στο χώρο και γνώριζαν και ξαφνικά όταν έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, μετά λέγαμε ότι έπρεπε να υπάρξει θυσία. Δηλαδή αναρωτιέμαι πρέπει να υπάρξουν και άλλες θυσίες για να πάρουμε περισσότερο προσωπικό; Πόσες θυσίες πρέπει να υπάρξουν για να δούμε τα αυτονόητα; Η υγεία είναι ένα δημόσιο αγαθό και πρέπει να την ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να την καλύψουμε με άτομα εξειδικευμένα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσιτσιλικάκης.

kavalawebnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου