Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Αλλαγές στα ΤΕΠ μετά τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων – Τι εξετάζεται

 

Αλλαγές στα επείγοντα (ΤΕΠ) και τις εφημερίες των νοσοκομείων σχεδιάζει να κάνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς. Αλλά οι αλλαγές αυτές προσδιορίζονται χρονικά μετά τον διορισμό των νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία, όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που θα εφημερεύουν τα νοσοκομεία ώστε να σταματήσουν οι αναμονές και τα ράντζα στους διαδρόμους. Ωστόσο το υπό επεξεργασία σχέδιο αναμένεται να εφαρμοσθεί σε λίγους μήνες.

Εξάλλου οι νυν διοικητές νοσοκομείων που είναι υπ΄ ατμόν για αποχώρηση, δύσκολα θα προχωρούσαν σε ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων τους έχοντας την ανησυχία για την επόμενη επαγγελματική τους ημέρα.

Τι θα αλλάξει σε εφημερίες και ΤΕΠ

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ετοιμάζει αλλαγές στις εφημερίες οι οποίες θα γίνουν συνδυαστικά και με αυτές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι εφημερίες που απασχολούν δεόντως την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναμένεται να αλλάξουν και ως προς τις ομάδες των νοσοκομείων καθώς κάποιες ομάδες νοσηλευτικών ιδρυμάτων συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών όταν εφημερεύουν και θα πρέπει να ενισχυθούν με επιπλέον νοσοκομεία.

Έτσι θα αλλάξουν οι ομάδες των νοσοκομείων που εφημερεύουν προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να μην επωμίζονται τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών συγκεκριμένα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας σκοπεύει να εντείνει τον συντονισμό του ΕΣΥ με το ΕΚΑΒ ώστε να έχουν καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους και τα περιστατικά που φθάνουν στα νοσοκομεία να παραλαμβάνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα και χωρίς καθυστέρηση.

Υπό το πρίσμα αυτό εξετάζεται να αναβαθμιστεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας – λένε πληροφορίες του HealthReport.gr – να διαχωριστεί πλήρως από το ΕΚΑΒ και να αναλάβει τη Διοίκηση του άλλο πρόσωπο.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου