Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Χανίων – «Θερμή προμηνύεται η χρονιά» λέει ο πρόεδρος του σωματείου

 

Το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στον τομέα ΕΚΑΒ Χανίων έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και πραγματοποιήθηκε αγιασμός για το νέο έτος από τον πατέρα Βασίλειο από τον Ιερό ναό Αγίου Χριστόφορου.

Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πίτα τους με την ευχή το 2024 να είναι μια καλύτερη χρονιά για την τοπική κοινωνία αλλά και τον τομέα ΕΚΑΒ Χανίων με την κάλυψη των ελλείψεων του προσωπικού.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων Ιγνάτιος Κυρίτσης επισήμανε τις ανάγκες σε προσωπικό που έχει ο τομέας ΕΚΑΒ στα Χανιά ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι υπερβαίνουν εαυτό για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι του τομέα ΕΚΑΒ Χανίων θα είναι πάντα παρόντες στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα δίνουν το 110% του εαυτού μας για να μπορέσουμε να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες. Η χρονιά αυτή προμηνύεται πολύ θερμή καθώς δεν έχουμε το απαιτούμενο προσωπικό για να μπορέσουμε να στελεχώσουμε πλήρως όπως θα έπρεπε την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Ζητάμε επισταμένα την ίδρυση καινούργιου τομέα ΕΚΑΒ Πλατανιά. Παράλληλα να επισημάνουμε ότι στο νέο ΦΕΚ που βγήκε δεν υπήρχε καμία πρόσληψη διασώστη στην Κρήτη κάτι το οποίο θα έπρεπε να κάνει την τοπική κοινωνία να αντιδράσει ενώ οι βουλευτές Χανίων πρέπει να «σκύψουν» στο ΕΚΑΒ και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το στελεχώσουμε».

Στον «αέρα» οι επικουρικοί εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν την περίοδο του Covid

Ο ίδιος συνέχισε μιλώντας για την στελέχωση του τομέα ΕΚΑΒ Χανίων αυτή τη στιγμή και για τους επικουρικούς εργαζόμενους που προσλήφθηκαν την περίοδο του Covid και βρίσκονται στην αναμονή . Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αυτή την στιγμή επιχειρούμε 36 πληρώματα στο δρόμο που στην πράξη σημαίνει ότι μπορούμε να διαθέσουμε σε καθημερινή βάση όλο το 24ωρο 3 ασθενοφόρα και κάποιες μικρές εφημερίες στον γιατρό. Να τονίσουμε ότι ο γιατρός δεν μπορεί να εφημερεύει όλο το μήνα, έχουμε ελλείψεις χρειαζόμαστε προσλήψεις γιατρών στο ΕΚΑΒ, οι βάρδιες αυτή τη στιγμή βγαίνουν χάρης στους επικουρικούς μας, που ήρθαν να μας στελεχώσουν την περίοδο του Covid και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα. Ζητάμε την μονιμοποιήση των επικουρικών μας διότι αν φύγουν ο τομέας ΕΚΑΒ Χανίων θα πέσει κάτω από το όριο ασφαλείας. Ζητάμε μόνιμες προσλήψεις ειδικά στον Πλατανιά Γεράνι που έχουμε πολλά σοβαρά τροχαία. Υπάρχουν τουλάχιστον δυο κενές οργανικές θέσεις σε γιατρούς που πρέπει να καλυφθούν. Στο προσωπικό οι επικουρικοί μας είναι 5 αυτή τη στιγμή. Οι βάρδιες βγαίνουν διότι βάζουμε εμείς πλάτη. Δεν παίρνουμε άδειες, κόβονται ρεπό για να μπορούν να βγαίνουν αυτοί οι αριθμοί στα ασθενοφόρα».


Με τη σειρά του ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεοφάνης Καρεφυλάκης ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε οπωσδήποτε να κρατήσουμε τους επικουρικούς μας οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα και είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα. Παράλληλα αυτή τη στιγμή να τονίσουμε ότι τα βγάζουμε πέρα διότι παίρνουμε λιγότερες άδειες».

Ενέργειες για περισσότερη κατάρτιση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Ακόμη ο κ. Καρεφυλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερη κατάρτιση του προσωπικού του ΕΚΑΒ τονίζοντας ότι «εργάζομαι 20 χρόνια στο ΕΚΑΒ και ακόμα περιμένουμε διασώστες Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Πάντως αν μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να ζητήσουμε κάτι από το υπουργείο είναι επιτέλους κάποια στιγμή να γίνει κάτι ώστε να αποκτήσουμε περισσότερη κατάρτιση».


Τέλος ο γιατρός Κωνσταντίνος Λάμπρης τόνισε « εγώ θα ευχηθώ φέτος στους Χανιώτες να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους και να τους διδάξουν κάποιες αρχές και αξίες που λείπουν από την Ελληνική κοινωνία. Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε βαθιά σήψη. Οι γονείς να μάθουν στα παιδιά τους στον σεβασμό στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον αλλά και στα άλλα παιδάκια. Αν ξεκινήσουμε να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα και μας ανησυχούν θα λιγοστέψουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου