Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Δικό του σταθμό ΕΚΑΒ αποκτά ο Δήμος Κηφισιάς

Σταθμός του ΕΚΑΒ, με ασθενοφόρα τα οποία θα εξυπηρετούν αποκλειστικά της περιοχές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, δημιουργείται στον Δήμο.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, το οποίο άναψε το «πράσινο φως» στην παραχώρηση δημοτικού χώρου για την δημιουργία του εν λόγω σταθμού στη Νέα Ερυθραία.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του προς το Δ.Σ. ο δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς, το ΕΚΑΒ ζήτησε κατάλληλο χώρο 40 τετραγωνικών εντός του Δήμου Κηφισιάς, με παραχώρηση χρησιδανείου άνευ ανταλλάγματος, για δέκα χρόνια.

Η πρόταση του δημάρχου ήταν, ο σταθμός του ΕΚΑΒ να εγκατασταθεί στον χώρο της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, η οποία εδρεύει επί της Ελευθερίου Βενιζέλου και Κερκύρας. Εκεί όπως ενημέρωσε «θα μπουν μεταφερόμενα κοντέινερς, θα παρκάρουν το βράδυ δύο ασθενοφόρα και θα διανυκτερεύουν οι διασώστες. Φτιάχνουμε κάτι καινούργιο, το οποίο θα υποβοηθήσει ουσιαστικά τη λειτουργία του ΕΚΑΒ και θα σώσουμε ζωές».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, ο Βασίλης Ξυπολυτάς διευκρίνισε ότι η πρόταση για τον συγκεκριμένο χώρο έγινε «σε απόλυτη συνεννόηση όλων των πλευρών και η Ομάδα των Εθελοντών θα λειτουργεί παράλληλα» ενώ σημείωσε ότι «τα ασθενοφόρα που βρίσκονται στο νοσοκομείο του ΚΑΤ, ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν πολύ μακριά από την Κηφισιά, σε διάφορα σημεία της Αττικής, ακόμα και στον Πειραιά». Το συγκεκριμένο κέντρο τόνισε «δεν καλύπτει την Κηφισιά αλλά το Νοσοκομείο. Με τον σταθμό αυτό καλύπτουμε τις ανάγκες της πόλης και συνεπικουρούμε στο συνολικό δίκτυο ασθενοφόρων όλου του βόρειου τομέα. Με τον σταθμό της Νέας Ερυθραίας θα έχουμε πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών, θα κρατάμε τα ασθενοφόρα μέσα στην πόλη μας».

Σημειώνεται τέλος, ότι κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Δημητρόπουλος, έθεσε στη δημοτική Αρχή το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στον Δήμο Κηφισιάς. «Η περιοχή μας εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου, το οποίο είναι σε τραγική κατάσταση, υπάρχει έλλειψη γιατρών και το προσωπικό που έχει μείνει είναι κοντά σε συνταξιοδότηση και η κατάσταση θα χειροτερέψει. Καθώς συζητάμε ένα θέμα υγείας θα θέλαμε να το δούμε και αυτό», ανέφερε, με τον δήμαρχο να απαντά «θα τα πάρουμε ένα ένα τα θέματα».

amarysia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου