Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Η 28 Φλεβάρη ήταν μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ένα χρόνο μετά, το έγκλημα των Τεμπών, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα βγήκαν ξανά στους δρόμους.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέοι κι νέες ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ αλλά και δεκάδων Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων του Ιδιωτικού Τομέα.

Χθες διαδηλώσαμε για να μη ξεχαστούν οι 57 νεκροί του κρατικού εγκλήματος, για να διαβεβαιώσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να το συγκαλύψει.

Διαδηλώσαμε ακόμα για να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί, για να τελειώσει η κυβερνητική αδιαφορία, για ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας με επαρκή στελέχωση και δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και των υποδομών που σχετίζονται με τις μεταφορές, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση  αλλά και όλων αυτών των υπηρεσιών που από το σύνταγμα αποτελούν δικαιώματα  των πολιτών που  προστατεύονται από το Kράτος .

Διαδηλώσαμε ενάντια στην αφόρητη καθημερινότητα που δημιουργεί η ακρίβεια και οι μισθοί πείνας, την ώρα που γύρω μας χορεύουν τα δίς των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και των απευθείας αναθέσεων

Διαδηλώσαμε ενάντια στη πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα μετατρέψουν τη πανεπιστημιακή εκπαίδευση από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα για γερές τσέπες.

Ποτάμια διαμαρτυρίας που κυλάνε ορμητικά τους τελευταίους μήνες και συναντήθηκαν στις χθεσινές λαοθάλασσες που αποφάσισαν να φωνάξουν ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ που προσπαθεί να επιβάλει η καταθλιπτική κοινοβουλευτική  αλλά και πολιτική κυριαρχία της ΝΔ.

Χθες 28η Φλεβάρη κάναμε ένα πρώτο βήμα και όλοι μαζί με αξιοπρέπεια φωνάξαμε ένα βροντερό ΕΩΣ ΕΔΩ

Η 28 Φλεβάρη ήταν μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε!

Διεκδικούμε: 

ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου