Τρίτη 17 Μαΐου 2022

«Κραυγή» αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ για τις επιθέσεις ασθενών, συνοδών σε ΕΚΑΒ

 

«Θα σκοτώσουν συναδέλφους από απρόκλητες επιθέσεις ασθενών, συνοδών και μετά θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση». Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφει καταστάσεις που συμβαίνουν, όπως λέει, κάθε μέρα, ενώ κάνει λόγο για «κλοπές, σοβαρούς τραυματισμούς από ξυλοδαρμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «καταστρέφουν δημόσια περιουσία χωρίς καμία επίπτωση. Τραβάνε πιστόλια, μαχαίρια απειλούν, τραυματίζουν το προσωπικό και κανένα μέτρο προστασίας δεν λαμβάνει η πολιτεία».

Όπως λέει ο κ. Γιαννάκος, «μας λένε “κάντε εσείς που δεχθήκατε τις επιθέσεις μήνυση”. Ποιος συνάδελφος θα κάνει μήνυση για να στοχοποιηθεί αυτός και η οικογένειά του από το κάθε παραβατικό άτομο;»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται επίσης στα μέτρα που έχουν ζητηθεί, αλλά για τα οποία δεν υπήρξε ανταπόκριση: «Ζητήσαμε τη λήψη μέτρων, μας την υποσχέθηκαν αλλά αρνούνται. Ζητήσαμε να γίνονται μηνύσεις από τον φορέα. Αρνούνται. Ζητήσαμε καλύτερη φύλαξη. Δεν έχουν χρήματα για φύλακες. Ζητήσαμε περιπολίες από την αστυνομία έξω από τα νοσοκομεία. Δεν υπάρχουν αστυνομικοί».

Τέλος, αναφέρεται στο περιστατικό με το ΕΚΑΒ στην Σαλαμίνα. «Πλήρωμα του ΕΚΑΒ Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό στην Σαλαμίνα δέχτηκε επίθεση από άνδρα που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης» τονίζει ο κ. Γιαννάκος και καταλήγει:

«Ο ένας διασώστης του ΕΚΑΒ ξυλοκοπήθηκε τόσο βάναυσα που αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν: «Σα να ήθελε να τον σκοτώσει». Μεταφέρθηκε από περαστικούς με ΙΧ αυτοκίνητο στο ΚΥ Σαλαμίνας και στην συνέχεια στο Αττικό. Χθες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς έχει κατάγματα και στα δύο χέρια του. Θα μας σκοτώσουν και μετά η πολιτεία θα ασχοληθεί με αυτό το μείζον ζήτημα.»

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου