Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΠΑΣΟΚ Σερρών: Έχετε λίγη ντροπή κύριοι “αρμόδιοι”;

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Σερρών με αφορμή τον θάνατο 46χρονου στην Ροδόπολη απο καρδιακό επεισόδιο, στο οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ροδόπολης, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για να έρθει ασθενοφόρο από τις Σέρρες (60χλμ) και να έχει ως κατάληξη την απώλεια ζωής του, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Εχθές στην Ροδόπολη Σερρών ένας νέος άνθρωπος 46 χρονών έχασε την ζωή του γιατί όταν μεταφέρθηκε στο Κ.Υ Ροδόπολης δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο, όταν ζητήθηκε να έρθει ασθενοφόρο από την Κοίμηση, όπου βρίσκεται ο σταθμός του ΕΚΑΒ, δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ασθενοφόρο από τις Σέρρες, το οποίο όταν έφτασε στη Ροδόπολη ήταν ήδη πολύ αργά αφού παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ο άτυχος νέος είχε καταλήξει.

Εδώ και πολλούς μήνες με ανακοινώσεις μας και με Δελτία Τύπου ως Ν.Ε ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Σερρών έχουμε αναδείξει το θέμα της ουσιαστικής διάλυσης του ΕΚΑΒ στο Νομό μας, κάνοντας παράλληλα τις προτάσεις μας για την βελτίωση αυτής της τραγικής κατάστασης. Το Υπουργείο Υγείας όμως και οι κυβερνητικοί βουλευτές αδιαφορούν επιδεικτικά.

Ίσως η εξόρυξη ορυκτού πλούτου, τα ενεργειακά πάρκα, οι εργολαβίες σε έργα που ήδη υπάρχουν και οι φιέστες για έργα που ανακοινώνονται χωρίς καμία ώριμη μελέτη και καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, να είναι σημαντικότερα γι’αυτούς από την στήριξη της Δημόσιας Υγείας με την ενίσχυση της σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς ασθενοφόρα και των εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υποδομών.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Κοινωνικό Κράτος στην νεοφιλελεύθερη πολιτική αντίληψη είναι τουλάχιστον αχρείαστο αν όχι εχθρικό προς τα συμφέροντα των ολίγων που θέλουν να ορίζουν τις ζωές μας. Μπροστά λοιπόν στην αγωνία κάποιων για μεγάλες πολιτικές καριέρες και για κερδοφόρες business, οι απώλειες ανθρώπινων ζωών μικρή σημασία έχουν.

Για τους κατοίκους των Σερρών όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι. 

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

  • Ζητάμε άμεσα εξηγήσεις από την 6η Περιφέρεια ΕΚΑΒ, από το Υπουργείο Υγείας και από τους κυβερνητικούς Βουλευτές.
  • Να διενεργηθεί έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες με ταυτόχρονη παραίτηση των υπευθύνων.
  • Να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Σερρών και τα Κέντρα Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, με παράλληλο εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υποδομών.
  • Άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με οδηγούς και ασθενοφόρα.

Η συνέχιση της σιωπηρής σας στάσης, θα θεωρηθεί προσπάθεια συγκάλυψης και σας καθιστά συνενόχους.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου