Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Η υποστελέχωση των ΚΥ και του ΕΚΑΒ στις Σέρρες στοιχίζει ζωές

 

υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ στην ΠΕ Σερρών κοστίζει ζωές αναφέρουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων. 

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση επισημαίνονται τα εξής: 

«Ο πρόσφατος θάνατος ενός νέου άντρα στο Δήμο Σιντικής της ΠΕ Σερρών ανέδειξε για ακόμη μια φορά τις τραγικές ελλείψεις στις υποδομές Υγείας, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής όλων των κυβερνήσεων. Η πολιτική της υποχρηματοδότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια έχει ως στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο. Τελικά, φορτώνει τα αποτελέσματά της στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Πιο συγκεκριμένα ο άντρας άφησε την τελευταία του πνοή περιμένοντας το ασθενοφόρο που θα τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Σερρών για καρδιολογική υποστήριξη, καθώς ειδικότητα καρδιολόγου δεν υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης. Να σημειώσουμε ότι στον αύλιο χώρο του ΚΥ Ροδόπολης υπάρχει ασθενοφόρο, χωρίς όμως την ύπαρξη οδηγών και εκπαιδευμένων τραυματιοφορέων σε 24ωρη βάση.

Για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται ότι όσο και να θέλει η σημερινή κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την "ατομική ευθύνη" που επικαλείται, η πραγματικότητα καθημερινά αναδεικνύει και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, όπως σε αυτή την περίπτωση, ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό στη Δημόσια Υγεία στοιχίζουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

- Τη στελέχωση του ΚΥ Ροδόπολης, καθώς και των υπόλοιπων ΚΥ της ΠΕ Σερρών με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής όλο το 24ωρο.

- Τη στελέχωση του ΕΚΑΒ της περιοχής με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετούνται έγκαιρα και με ασφάλεια οι επείγουσες περιπτώσεις».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου