Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Γιγαντιαίο το έργο του ΕΚΑΒ στη Ρόδο

 

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για το έργο που είχαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι υπηρετούν στο νησί της Ρόδου,  καθώς επίσης και το τμήμα των αεροδιακομιδών, στη διάρκεια του περασμένου χρόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε  «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» κατά τη διάρκεια του 2021, οι διασώστες του νοσοκομείου της Ρόδου δέχθηκαν χιλιάδες κλήσεις σε βοήθεια για διάφορα περιστατικά που έχριζαν ανάγκης μετάβασης στο νοσοκομείο.

Το σύνολο των περιστατικών που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου ξεπέρασε τις 9.500 στη διάρκεια του δωδεκαμήνου, αριθμός που συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια ήταν αυξημένος.

Επίσης, από το τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ που εδρεύει στη Ρόδο, έγιναν συνολικά μέσα στη διάρκεια του 2021, περισσότερες από 250 τέτοιες αεροδιακομιδές, από και προς τη Ρόδο, για ασθενείς που χρειάζονταν εξειδικευμένη περίθαλψη, για νεογνά, για τραυματίες κ.ο.κ.

Τα παραπάνω περιστατικά, αντιστοιχούσαν επίσης, σε τραυματίες από τροχαία ατυχήματα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, σε χρόνια περιστατικά, σε επείγοντα κ.α.

Συγκριτικά με το προσωπικό που διαθέτει το ΕΚΑΒ στη Ρόδο, ο αριθμός των περιστατικών που διεκπεραίωσε μέσα στο προηγούμενο έτος, ήταν ιδιαίτερα σημαντικός.

www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου