Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

30 χρόνια μετά ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο

 

1991-2022: 30 χρόνια μετά

Ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο

Άξιος συνεχιστής του Πατρός, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η εμφάνιση ΜΑΤ και αστυνομίας την Κυριακή 16/1/2022 στο Παίδων Πεντέλης, με σκοπό να αποτρέψουν την εφημερία του Νοσοκομείου, ξύπνησε μνήμες στους υγειονομικούς θυμίζοντας τα όσα έζησαν εργαζόμενοι σε ένα άλλο παιδιατρικό Νοσοκομείο, 30 χρόνια πριν, πάλι με κυβέρνηση Ν.Δ. 

Τότε, που ένας άλλος Μητσοτάκης, ο πατήρ και τότε Πρωθυπουργός έστελνε τα ΜΑΤ στο Παίδων Αγία Σοφία κατά των εργαζομένων υγειονομικών που ήταν σε κινητοποιήσεις, λόγω απολύσεων. 

Τα ΜΑΤ μπήκαν στους χώρους του Νοσοκομείου (μέχρι και στα Επείγοντα) χτυπώντας και τραυματίζοντας εργαζόμενους. 

Οι εικόνες με τους τραυματισμένους και ματωμένους εργαζόμενους και τους γονείς που έτρεχαν με τα παιδιά στα χέρια, είχαν προκαλέσει σοκ και την οργή των εργαζομένων και της κοινωνίας. 

Ήταν ένα απίστευτο γεγονός, ένα ακόμα δείγμα της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έζησε η ελληνική κοινωνία από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1993.

Πιστεύαμε ότι δεν θα ξαναζούσαμε ξανά τέτοιες εικόνες, με τα ΜΑΤ και την αστυνομία να κάνουν βόλτες μέσα σε Νοσοκομείο. 

Και όμως, το ζήσαμε και αυτό από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τιμώντας επάξια της κομματικές και οικογενειακές πολιτικές παραδόσεις.

Με εντολή Μαξίμου και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, αστυνομικές δυνάμεις το πρωί της 16/1/2022, απέκλεισαν την πρόσβαση πολιτών και ασθενών στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με στόχο να μην πραγματοποιηθεί η εφημερία του Νοσοκομείου, θέτοντας προφανώς σε κίνδυνο και απίστευτη ταλαιπωρία, όσους πολίτες και παιδιά προσήλθαν. 

Με τη συνδρομή της αστυνομίας και των ΜΑΤ, το έργο της αναστολής λειτουργίας του Νοσοκομείου στέφθηκε με επιτυχία. 

Πλέον σε όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική δεν εφημερεύει κανένα Νοσοκομείο, μια και τα Σισμανόγλειο, Φλέμινγκ είναι covid και το Παίδων χωρίς εφημερία.

Ευτυχώς, που το σχέδιο εκπορεύτηκε από το Μαξίμου, αλλιώς ο Υπουργός κ. Πλεύρης ενθυμούμενος τις ένδοξες πολιτικές καταβολές του, μπορεί να έστελνε και κανένα τανκς για να συνδράμει στον αποκλεισμό του Νοσοκομείου. 

Γλυτώσαμε τα χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου