Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Λάρισα 17-1-2022

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Τρία τροχαία ατυχήματα με ασθενοφόρα και στη συνέχεια η ακινητοποίησή τους, καθώς και μηχανικές βλάβες άλλων που χρειάζεται αρκετός χρόνος για να επιδιορθωθούν, ήταν ικανές να αναδείξουν την γύμνια του σχεδιασμού στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Η έλλειψη σε νέα οχήματα με την απουσία ουσιαστικού προγραμματισμού για την κάλυψη των αναγκών με νέο στόλο ασθενοφόρων στην Θεσσαλία αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα επιβάλλει κεντρική εκπόνηση διαγωνισμού.

Αξίζει να αναφερθεί πως η κατάσταση θα ήταν ακόμα τραγικότερη αν η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε προβεί στην ένταξη τριών ασθενοφόρων από τα Κ. Υγείας στην περιοχής της Λάρισας στη δύναμη του ΕΚΑΒ.

Με την σε εξέλιξη διαδικασία παράδοσης δέκα νέων ασθενοφόρων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είχε προγραμματιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό μαζί με τα δεκαπέντε της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και την προηγούμενη διοίκηση, την οποία ανέλαβε η NISSAN, μέχρι σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παραδοθεί στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δεκατέσσερα νέα ασθενοφόρα του διαγωνισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μόνο δύο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κάτι που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αναλογικά, ώστε να σε βοηθήσουν στην λειτουργία του Παραρτήματος Θεσσαλίας.

Προκύπτουν όμως σοβαρά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν, κυρίως πρώτα στην κοινωνία της Θεσσαλίας και κατ΄ επέκταση στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ από τους υπεύθυνους.

1) Αλήθεια ποιοι συμφώνησαν να γίνει με αυτό τον τρόπο το μοίρασμα των ασθενοφόρων;

2) Ποιος αποφάσισε να παραδοθούν μόνο δύο ως τώρα ασθενοφόρα στη Θεσσαλία;

3) Με ποια ακριβώς κριτήρια παραδόθηκαν πρώτα της Κεντρικής Μακεδονίας;

4) Η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας πως χειρίστηκε το θέμα και ποια λύση πρότεινε;

5) Αληθεύει ότι υπήρξαν συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στον τρόπο παράδοσης;

Γιώργος Μυτούλας μέλος του ΔΣ στο Σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας με την συνδικαλιστική παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου