Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Τι εξετάζεται για τους υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει την 3η δόση

Έντονες είναι οι πιέσεις που προκαλεί στην κυβέρνηση για το τι μέλλει γενέσθαι με του υγειονομικούς οι οποίοι δεν έχουν υποβληθεί στην τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να λήξει το πιστοποιητικό των πολιτών οι οποίοι δεν έχουν υποβληθεί στην τρίτη δόση, μαζί και τον υγειονομικών.

Σύμφωνα με το OPEN, το πιθανότερο σενάριο είναι πως το πιστοποιητικό αυτών των εργαζομένων να «κοκκινίσει» μεν, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να τεθούν σε αναστολή. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται σοβαρό το ενδεχόμενο, οι υγειονομικοί που δεν θα κάνουν την τρίτη δόση, να παραμένουν στις δουλειές τους εφόσον έχουν δύο αρνητικά rapid test.

Αντίθετα, πρόθεση της κυβέρνησης, είναι να παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου. Αν η σκέψη για τους υγειονομικούς που αρνούνται την τρίτη δόση, γίνει πράξη, τότε θα έχουμε το παράδοξο, υγειονομικοί να μπαίνουν σε ΜΕΘ, αλλά να μην έχουν το δικαίωμα να μπουν σε… εστιατόριο.

Δείτε το βίντεο:

cityportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου