Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Μπλοκάρουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους μποτιλιαρισμένους δρόμους. Νοσοκομείο Σωτηρία προς Νοσοκομείο Γεννηματάς 20 λεπτά

 

Αγώνα δρόμου δίνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ προκειμένου τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τα νοσοκομεία και να μεταφέρουν τους ασθενείς.

Και αυτό διότι τα ασθενοφόρα παρότι διαθέτουν αλυσίδες και κινούνται κανονικά, μπλοκάρουν στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Αττικής, όπως έλεγαν στελέχη στο HealthReport.gr.

Αποτέλεσμα είναι όμως να καταγράφονται απίστευτες καθυστερήσεις στη μεταφορά ακόμη και των επειγόντων περιστατικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που επιχειρούσε νωρίτερα να μετακινηθεί από το Νοσοκομείο Σωτηρία προς το Νοσοκομείο Γεννηματάς τα οποία απέχουν μόλις ένα λεπτό, χρειάστηκε 20 λεπτά για να προσεγγίσει.

Όλα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο δρόμο

Κατά τη σημερινή μέρα λόγω ακριβώς της κακοκαιρίας τα ασθενοφόρα μεταφέρουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα νοσοκομεία δεν δίνουν εξιτήρια προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τους ασθενείς.

Παρ΄ αυτά η διαδικασία κίνησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού δρόμοι στη Αττική όπως η Μεσογείων, η Κηφισίας, η Αττικής οδός είναι μποτιλιαρισμένες με συνέπεια να δημιουργείται κομφούζιο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στους δρόμους της Αττικής σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr κινούνται 70 ασθενοφόρα αριθμός μεγαλύτερος από τις ημέρες χωρίς κακοκαιρία.

www.healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου