Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Π. Τζανέτης (πρ. Πρόεδρος ΕΚΑΒ): Ψευδές ότι η επιβολή του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 αύξησε τους εμβολιασμούς


Την  άποψή του πως την ημέρα που καταγράφηκαν στη χώρα περί τα 50.000 κρούσματα κορονοϊού κάναμε και το μεγαλύτερο ρεκόρ παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη διασπορά της πανδημίας, κατέθεσε μιλώντας στο TheCaller WEB TV ο κ. Παναγιώτης Τζανετής, χειρουργός στο Αττικό Νοσοκομείο και πρώην Πρόεδρος στο ΕΚΑΒ.

Ο κ. Τζανετής είπε ότι εάν συγκριθούμε με τις ΗΠΑ οπωσδήποτε έχουμε μεγαλύτερη διασπορά με βάση την αναλογικότητα του πληθυσμού των δύο κρατών. Ο γιατρός αμφισβήτησε και τη διαπίστωση πως η επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους πολίτες προκάλεσε αύξηση στα ποσοστά του εμβολιασμού λέγοντας ότι έφθασε στο 85% (το χαμηλότερο στην Ε.Ε. σ’ αυτές τις ηλικίες) από το 80% που βρισκόταν το Δεκέμβριο, δηλαδή κατέγραψε αύξηση πέντε μονάδων, την ώρα που στον γενικό  πληθυσμό καταγράφηκε αντίστοιχη αύξηση το ίδιο διάστημα, δηλαδή από το 62% ο εμβολιασμός ανέβηκε στο 67%.

Ο κ. Τζανετής εκτιμά ότι ο Ιανουάριος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας σε ό, τι αφορά στην πανδημία καθώς τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τις προβλέψεις  του θα καταγραφούν πολλές περισσότερες απώλειες καθώς θα αποτυπωθεί η κορύφωση των κρουσμάτων στις αρχές της χρονιάς.

Αυτό κατά τη γνώμη του θα προκαλέσει τεράστιες πιέσεις στα νοσοκομεία και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα επηρεάσει πολύ σοβαρά νοσούντες  ασθενείς με άλλα κρίσιμα νοσήματα που δεν θα μπορούν να κάνουν χειρουργεία ή να εξυπηρετηθούν από τα νοσοκομεία.


thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου