Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έμεινε έξω από το Σκλήθρο!!!

Πολύωρη επιχείρηση διασωστών του ΕΚΑΒ Λάρισας και Πυροσβεστών της Αγιάς για να μεταφέρουν 84χρονο ασθενή!!!



Αίσιο τέλος είχε τελικά η προσπάθεια διασωστών του ΕΚΑΒ να μεταφέρουν, με ασθενοφόρο από το ορεινό Σκλήθρο Αγιάς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έναν 84χρονο ασθενή.
Κάτω από άλλες συνθήκες θα αποτελούσε μια συνηθισμένη διακομιδή ασθενούς αλλά η χθεσινή ξεκίνησε από τις 10 το πρωί για να ολοκληρωθεί στις… 4.30 νωρίς το απόγευμα, αφού προηγήθηκε πολύωρη προσπάθεια διασωστών του ΕΚΑΒ Λάρισας και πυροσβεστών της Αγιάς προκειμένου να φθάσουν στο Σκλήθρο και να μεταφέρουν τον 84χρονο στο νοσοκομείο.
Μια διακομιδή ασθενούς με αντίπαλο όχι μόνο τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η επιδείνωση των οποίων είχε προβλεφθεί, αλλά και τις χρόνιες αδυναμίες φορέων της Πολιτείας - που επίσης είναι γνωστές - όπως της έλλειψης προσωπικού αλλά και συντονισμού των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Η χθεσινή επιχείρηση επιβεβαίωσε το γνωστό πρόβλημα των αδυναμιών στο ΕΣΥ, αφού το Κέντρο Υγείας Αγιάς για παράδειγμα λόγω ελλείψεων προσωπικού δεν έχει οδηγούς για όλες τις βάρδιες των ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα για τη διακομιδή του ασθενούς να απαιτηθεί η μετακίνηση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από τη Λάρισα.
Η χθεσινή επιχείρηση είχε επίσης αίσιο τέλος καθότι – το σημαντικότερο ίσως - η διακομιδή χρειάσθηκε να γίνει για προληπτικούς λόγους και δεν αφορούσε κάποιο επείγον περιστατικό και να χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά τη μεταφορά του ασθενούς. Πολιτεία που βγαίνει «ασπροπρόσωπη» τελικά, χάρη στο φιλότιμο εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου