Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«Ισχυρός σεισμός στην Πρέβεζα» – Με επιτυχία η άσκηση εκκένωσης του νοσοκομείου!!! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 σήμερα Τετάρτη, η άσκησης μερικής εκκένωσης του νοσοκομείου της Πρέβεζας στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ».
Στην άσκηση στην οποία συμμετείχαν εκτός από το ιατρικό, νοσηλευτικό και πολιτικό προσωπικό του νοσοκομείου, η ΛΕΚ Πρέβεζας, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, αναδείχθηκε η ετοιμότητα σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
Aυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της άσκησης, η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του ιατρικού- νοσηλευτικού- διοικητικού- τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού του Νοσοκομείου σε έκτακτες ανάγκες.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το pamepreveza.gr, η άσκηση έλαβε τις θετικές κριτικές από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου που παρακολουθούσε.
Σύμφωνα με το σενάριο στις 10:00 το πρωί ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ εκδηλώνεται με επίκεντρο την Πρέβεζα.
Στο χώρο της Κουζίνας προκαλείται πυρκαγιά και εντός του χώρου εγκλωβίζεται ο μάγειρας ο οποίος πιθανότατα έχει χάσει τις αισθήσεις του λόγω των αναθυμιάσεων. Ο σεισμός προκάλεσε πτώση με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της δυτικής εξόδου του Νοσοκομείου. Επίσης, παρουσιάστηκε αποκλεισμός ασθενών της Παθολογικής Κλινικής λόγω μερικής κατάρρευσης του κλιμακοστασίου και αδυναμία μετακίνησης κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς από Θάλαμο της Κλινικής.
Μια γυναίκα τραυματίστηκε κατά την έξοδό της από το κτίριο. Βρίσκεται στο κλιμακοστάσιο από τον 1ο προς το ισόγειο. Μεταφέρεται από τραυματιοφορείς στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή. Αιμορραγία στο χέρι και πόνος στον αυχένα.
Ασθενής περιπατητικός με ορό, σύμφωνα με το pamepreveza.gr, συνοδευόμενος από τον συνοδό του μεταβαίνει στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή. Χειρουργημένος ασθενής της Ορθοπεδικής Κλινικής μεταφέρεται από τραυματιοφορείς στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή. Απεγκλωβισμός Μάγειρα ο οποίος είναι δίχως αισθήσεις λόγω των αναθυμιάσεων και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μεταφορά του στον αύλιο χώρο και ΚΑΡΠΑ από ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, μόλις ανακτά τις αισθήσεις του μεταφέρεται στη σκηνή. Τέλος πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς από την ΛΕΚ Πρέβεζας, από την Παθολογική Κλινική μέσω δώματος με τη μέθοδο της κεκλιμένης γέφυρας. Μετά τον απεγκλωβισμό του διακομίζεται με  ΕΚΑΒ σε άλλο νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής. Την άσκηση παρακολούθησε ο ιατρός Δημόσιας Υγείας Δ/ντής ΕΚΕΠΥ Νικόλαος Μίχος και εκπρόσωπος της 6ης Υ.ΠΕ Κωνσταντίνος Καρζής.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου