Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η σαπουνόπερα των “περικοπών στις βασικές συντάξεις” συνεχίζεται με νέα επεισόδια σε CD εφημερίδων … Η αλήθεια στα ΑΤΜ


Νέο κύμα παραπληροφόρησης και γκρίζας προπαγάνδας, καταγγέλλει το Υπ Εργασίας, δυστυχώς αυτή τη φορά όχι μόνον από τα συνήθη παπαγαλάκια αλλά και σοβαρές εφημερίδες, που προαναγγέλλουν «Αναδρομικό χαράτσι», «Εξόντωση Συνταξιούχων», «Νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις» κ.λ.π..
Κατ’ αρχάς, παρά τη γκαιμπελική προσπάθεια να γίνει το άσπρο-μαύρο, ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφάλισε ότι ΚΑΜΙΑ περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις. Και αυτό μολονότι, λίγο πριν από τις εκλογές, ο πρώην Υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωνε ότι όποιος και να εκλεγεί, μία σύνταξη ήταν χαμένη.
Το νέο κύμα της παραπληροφόρησης εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6% που θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη.
Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται, από τους προπαγανδιστές του χάους;
Πρώτα-πρώτα, ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε ΑΥΞΗΣΗ, όχι σε μείωση.
Δεύτερον, βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία. Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μόνο μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι;
Η αλήθεια θα φανεί στο ΑΤΜ. Απλώς η αλήθεια δεν ενδιαφέρει αυτούς που παραπληροφορούν. Άλλες είναι οι προθέσεις τους και άλλα τα αφεντικά τους.
πηγη: thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου