Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Απαραίτητη η λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα


Το τελευταίο τροχαίο ατύχημα που συνέβη στον περιφερειακό κόμβο των Φαρσάλων ήρθε για να αναδείξει για άλλη μια φορά την έλλειψη πληρώματος ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση στην επαρχία Φαρσάλων.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος των Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Νομού Λάρισας κ. Γιώργος Μπιρσίμης υποστήριξε τα εξής:
«Τα προβλήματά μας είναι τραγικά, είναι καθημερινότητα για μας, είναι διαχρονικά, δεν έχουν χρώμα, είμαστε «χρήσιμοι» και όχι «αρεστοί», γινόμαστε ενοχλητικοί, δεν έχουμε προσωπικές αντιπαραθέσεις, θέλουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα.

Όταν έχουμε πολυτραυματίες στο πεζοδρόμιο στα Φάρσαλα χρειάζεται πολύ ώρα να έρθει ασθενοφόρο από τη Λάρισα γιατί δεν έχει ικανό αριθμό πληρωμάτων για να καλύψει τις βάρδιες του νέου ασθενοφόρου.
Χθες έγινε τροχαίο έξω από την πόλη των Φαρσάλων, λειτούργησαν καλά τα πράγματα, τη ώρα του τροχαίου ήταν παρόν στο συμβάν ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, καλέσανε οδηγό εκτός βάρδιας του κέντρου υγείας, χρειάστηκε να κινηθεί η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και άλλα δύο ασθενοφόρα.
Μόνο η επαρχία της Ελασσόνας καλύπτεται σε 24ωρη βάση με πληρώματα εμείς είμαστε πιο απομονωμένοι από τις άλλες επαρχίες της Λάρισας, έχουμε κακό οδικό άξονα, έχουμε μεγάλο όγκο οχημάτων, είναι απαραίτητη η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα.
Εμείς ζητάμε τα αυτονόητα, να γίνει σταθμός ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα. Είναι πρόβλημα όλης της κοινωνίας, όταν πέφτουν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας η κοινωνική ανισότητα μεγαλώνει, αυτοί που έχουν ανάγκη να πάνε σε δημόσιο σύστημα είναι οι μη έχοντες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι».
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου