Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Απέκτησε ασθενοφόρο το κέντρο υγείας Βιάννου


Παραδόθηκε σήμερα από το ΕΚΑΒ Κρήτης στη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με την έγκριση του ΔΣ του ΕΚΑΒ, ένα ασθενοφόρο όχημα, από τον υπάρχοντα στόλο του ΕΚΑΒ του νησιού, το οποίο θα μεταφερθεί άμεσα και θα σταθμεύσει μόνιμα στο Κέντρο Υγείας Άνω Βιάννου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρικό, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής ευθύνης του Κέντρου, ως αμεσότερος τρόπος κάλυψης της περιοχής.

Το ασθενοφόρο θα λειτουργεί με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι καθυστερήσεις σε περιπτώσεις βλάβης του ήδη υπάρχοντος ασθενοφόρου, όπως είχε αποφασιστεί στη συνάντηση της Διοίκησης 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, Νίκο Γιαννακουδάκη και τον δήμαρχο Βιάννου, Παύλο Μπαριτάκη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την 7ης ΥΠΕ Κρήτης, δρομολογείται η ίδρυση βάσης του ΕΚΑΒ εντός του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου, με ένα ασθενοφόρο και προσωπικό του ΕΚΑΒ, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη επί 24ώρου, όλες τις μέρες της εβδομάδας και για όλα τα περιστατικά που απαιτούν άμεση διακομιδή.

«Τους τελευταίους μήνες υλοποιείται μια τεράστια προσπάθεια σταθεροποίησης του συστήματος υγείας, στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής επιλογής στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα του» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Αυτή, όπως τονίζεται, εκφράζεται με τις 186 προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων οχημάτων (25 για την Κρήτη) και το μεγάλο αριθμό προσλήψεων στο ΕΣΥ, πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.

Ακόμη, η 7η ΥΠΕ αναφέρει ότι «για το Κ.Υ. Άνω Βιάννου αναμένεται η πρόσληψη μέχρι το Σεπτέμβριο, ενός επικουρικού με ειδικότητα πληρώματος ασθενοφόρου, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα εγκρίνεται η προκήρυξη ενός μόνιμου, καθώς και άλλων επτά ατόμων με την ίδια ειδικότητα για όλα τα Κ.Υ. της Κρήτης καθώς και η παραχώρηση από το ΕΚΑΒ άλλων 5 ασθενοφόρων σε ΚΥ, που δεν διαθέτουν ασθενοφόρο ή αυτό που διαθέτουν είναι προβληματικό».

Τέλος επισημαίνει, πως «με αυτό τον τρόπο επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα κάλυψης με ασθενοφόρο του νότιου Ηρακλείου, με δραματικές, πολλές φορές, συνέπειες. Η ειλικρινής και γόνιμη συνεργασία ΕΚΑΒ-ΔΥΠΕ-υπουργείου Υγείας- Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήταν αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση».
πηγη: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου