Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Θερίζει ο θάνατος στους δρόμους του νησιού μας


Ανατριχιαστικοί είναι οι αριθμοί που αποτυπώνονται στον απολογισμό του  γραμματέα του σωματείου του  ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου (Βασίλη Λαππάκη), σε ότι αφορά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο νησί της Ρόδου: Πάνω από 401 οι τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
Ανατριχιαστικός επίσης και αριθμός των νεκρών, αφού μόνο μέσα στο τελευταίο χρονικό διάστημα, ξεπέρασαν τους 7!
Από το σύνολο αυτών των τραυματιών οι 280 είναι αλλοδαποί και οι 121 είναι ημεδαποί.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σωματείου του ΕΚΑΒ Ρόδου, μόνο μέσα στην πόλη ο αριθμός των τραυματιών φθάνει του 122 και των νεκρών τους 2 για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η υπόθεση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στους δρόμους του νησιού μας, προβληματίζει εδώ και πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία, αλλά δυστυχώς, η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά καθημερινά επιδεινώνεται.

Επιτέλους ας παρθούν μέτρα
Όπως επισημαίνει με επιστολή της στη «Ρ» αναγνώστρια, αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα, είναι αστυνόμευση στους δρόμους του νησιού μας, τουλάχιστον σε διακριτικά σημεία.  «Γνωρίζουμε όλοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν, αλλά επιτέλους ας καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία αστυνομικών στους δρόμους, μόνο και μόνο για να συνετιστούν αυτοί που οδηγούν επικίνδυνα και άρα είναι εν δυνάμει δολοφόνοι.
Η ίδια σημείωσε ότι το περασμένο Σάββατο χρειάστηκε να μεταβεί από τη Ρόδο στην Απολακκιά και να επιστρέψει εκ νέου πίσω το απόγευμα της ίδιας  ημέρας. «Ούτε στην μετάβασή μου, ούτε στην επιστροφή είδαμε κάποιο περιπολικό ή αστυνομικό στους δρόμους. Αντίθετα, είδαμε απίστευτες προσπεράσεις (ακόμα και σε δρόμο με διπλή διαχωριστική γραμμή) από οδηγούς μεγάλων οχημάτων και πολλά άλλα παράλογα».

Αναγκαία τα αλκοτέστ πρωί και βράδυ
Αυτό επίσης που κρίνεται ως άκρως απαραίτητο είναι η διαδικασία ελέγχων (αλκοτέστ) στους οδηγούς όλων των οχημάτων, σε 24ωρη βάση και όχι μόνο τις βραδινές ώρες όπως συνηθίζεται.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου