Την αναθεώρηση της απόφασης της κυβέρνησης για τις αναστολές των υγειονομικών, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει, ζητεί ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και κέντρων υγείας Μαγνησίας κ. Νίκος Χαυτούρας.
Σε λίγες μέρες κλείνει ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση αποφάσισε πως, όσοι υγειονομικοί, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, θα έπρεπε να βγουν σε αναστολή εργασίας, δηλαδή να πάνε στο σπίτι τους και να μην λαμβάνουν ούτε μισθό ούτε ένσημο. Ήταν ουσιαστικά σαν να βρίσκονται σε θέση ανεργίας.
Πανελλαδικά σε αναστολή τέθηκαν πάνω από 6000 υγειονομικοί, ενώ στη Μαγνησία ξεπερνούσαν τους 60. Στη συνέχεια κάποιοι εμβολιάστηκαν, ενώ άλλοι νόσησαν και επέστρεψαν για εργασία στο Νοσοκομείο, όμως λίγους μήνες όσο διαρκούσε το πιστοποιητικό νόσησης. Μόλις τελείωνε η ισχύς του πιστοποιητικού, τότε, αν δεν είχαν εμβολιαστεί, επέστρεφαν ξανά σπίτι τους.
Οι αναστολές εργασίας στους υγειονομικούς ήρθαν σε μια περίοδο που το κύμα της πανδημίας τον περασμένο χειμώνα είχε κορυφωθεί ξανά με το πλήγμα να είναι μεγάλο στους ανεμβολίαστους. Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο άγγιζαν ακόμη και τους 120.
Παρά την έλλειψη προσωπικού η κυβέρνηση επέμενε και επιμένει στις αναστολές.
Ωστόσο μετά από ένα χρόνο εφαρμογής του μέτρου ακούγονται όλο και πιο έντονα οι φωνές για αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών στο «Αχιλλοπούλειο» κ. Νίκος Χαυτούρας δήλωσε πως «τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει. Άλλη ήταν η κατάσταση πριν ένα χρόνο και άλλη είναι τώρα. Πλέον τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα, οι νοσηλείες είναι πολύ λίγες και τα κρούσματα μειώνονται. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση διαχείρισης της πανδημίας. Συνεπώς η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει την απόφασή της για τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών. Οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να επιστρέψουν για εργασία στο Νοσοκομείο κάνοντας βέβαια τακτικό έλεγχο με τεστ. Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο εκτιμάται ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εκ των οποίων κάποιοι είναι και γιατροί».
Ο κ. Χαυτούρας πρόσθεσε πως «στα Νοσοκομεία δεν γίνονται μόνιμοι διορισμοί γιατρών και τα κενά είναι πολλά. Άρα κανείς δεν περισσεύει και χρειάζονται όλοι οι υγειονομικοί για να παρέχονται οι υπηρεσίες, όταν μάλιστα οι νοσηρότητες έχουν αυξηθεί. Επίσης η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να βρίσκονται κανονικά στην δουλειά τους, ενώ οι υγειονομικοί να πηγαίνουν στα σπίτια τους χωρίς μισθό και ένσημο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου