Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ενισχύονται με γιατρούς τα Κέντρα Υγείας στη Βόρεια Εύβοια - Ενέργειες για πλωτό ασθενοφόρο στην περιοχή

Με έναν γιατρό – διευθυντή Παιδιατρικής – και έναν γιατρό Γενικής Ιατρικής ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου  ενισχύεται με έναν διευθυντή γενικής ιατρικής, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Ευβοίας, Θανάση Ζεμπίλη.

Για τις δύο θέσεις των νεφρολόγων, δυστυχώς, κατέστη άγονη και πάλι η διαδικασία. Έχουν δοθεί όλα τα απαραίτητα κίνητρα για την πλήρωση των θέσεων αυτών, αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός από τον ιδιωτικό τομέα και για το λόγο αυτό είναι μειωμένο το ενδιαφέρον των νεφρολόγων.

Αυτό που υποστηρίζει και αποτελεί λύση για τον ίδιο είναι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να καλυφθεί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, να λειτουργήσει δηλαδή μέσω ΣΔΙΤ. 

Αναφορικά με την ανάγκη πλωτών διακομιδών ασθενών ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι πρόσφατα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή μαζί με τον Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χειμάρα στην οποία επεσήμαναν την ανάγκη ύπαρξης σύγχρονων πλωτών ασθενοφόρων με πλήρη εξοπλισμό, όπως στις Κυκλάδες, και όχι απλά σκάφη, που θα χρησιμοποιούνται για τις διακομιδές. Ζητήσανε κατά τη διενέργεια της προμήθειας η οποία θα διενεργηθεί μέχρι τον Μάρτιον να συμμετέχει και η Εύβοια.

Το θέμα των πλωτών ασθενοφόρων έφερε ως αίτημα προς  τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.  Συγκεκριμένα ζήτησε πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος που θα λειτουργεί ως ασθενοφόρο στη Βόρεια Εύβοια.

Με τη σειρά του, ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι στον άμεσο προγραμματισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας εντάσσεται η προμήθεια  πλωτού ασθενοφόρου  για τη Βόρεια Εύβοια, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και αναγέννησης της περιοχής.

tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου