Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

"Μικροί διασώστες εν δράσει!" Μάθημα ζωής από το ΕΚΑΒ σε μαθητές νηπιαγωγείων του Αργοστολίου

 

Ένα ακόμα πολύ χρήσιμο μάθημα ζωής από το ΕΚΑΒ Πάτρας (Τομέας Κεφαλονιάς), αυτή την φορά σε παιδιά του Νηπιαγωγείου, με αφορμή την λήξη της "9ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης"!

Η διασώστρια Βίκυ Κοκολίνη μεταλαμπάδευσε την γνώση της για τις Πρώτες Βοήθειες στα μικρά παιδιά του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου, στην δράση που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος"!

Πολλά μπράβο γι’ αυτή την προσπάθεια.

Η ίδια η κα Κοκολίνη με ανάρτησή της τονίζει:

"Είναι μια εβδομάδα αφιερωμένη σε όλους τους γιατρούς νοσηλευτές και διασώστες που έχασαν την ζωή τους άδικα έν ώρα καθήκοντος.

Σε συνεργατική δράση του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου,οι μαθητές,οι εκπαιδευτικοί,και οι γονείς ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής με χρηση ΑΕΑ(ΚΑΡΠΑ-ΑΕΑ),στην αντιμετώπιση της πνιγμονής και στην τοποθέτηση θύματος στην πλάγια θέση ασφαλείας.

Οι μικροί μαθητές μας παρουσίασαν με ρεαλιστικό τρόπο την αναπαράσταση ενός τροχαίου ατυχήματος,την κλήση στο ΕΚΑΒ,την άφιξη του καθώς επίσης την αντιμετώπιση των τραυματιών.

Επίσης μας απάγγειλαν ένα ποιηματάκι για το πως με τα χέρια μας και μόνο μπορούμε να σώσουμε όλοι μια ζωή.

Για άλλη μια φορά μας κατέπληξαν

με το πως εκτέλεσαν με άψογο τρόπο τις δεξιότητες,με το τεράστιο ενδιαφέρον τους και με τις εύστοχες απαντήσεις που μας έδιναν.

Πολλά,πολλά συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό και των δύο σχολείων για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μας,

για την προετοιμασία των μικρών μαθητών για την παρουσίαση όλων αυτών των δράσεων που μας παρουσίασαν και μας ενθουσίασαν.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας,

γιατί η ενσυναίσθηση σας

ως προς την αναγκαιότητα της γνώσης των Α Βοηθειών και η συμμετοχή σας σε τέτοιες δράσεις συντελεί στο να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία,

γιατί όλοι οι πολίτες

μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή!!!

Ενα ευχαριστώ απο καρδιάς στο προσωπικό του Δημοτικού θεάτρου που μας φιλοξένησαν».

Γιώργος Χαλαβαζής 

Ακολουθεί το βίντεο με το μήνυμα των μικρών παιδιών για το ΕΚΑΒ και εικόνες

DSC 0679DSC 0680DSC 0681DSC 0684DSC 0686DSC 0687DSC 0688DSC 0689DSC 0690DSC 0693DSC 0695DSC 0696DSC 0697DSC 0700DSC 0701DSC 0705

inkefalonia.gr

Ετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου