Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Με πρωτόκολλα δύο «ταχυτήτων» η επιστροφή στο ΕΣΥ

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά την απόφαση του ΣτΕ. Ήδη, την Τετάρτη (7/12) έγινε η πρώτη σύσκεψη των ειδικών για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν ειδικά για τους ανεμβολίαστους.

Η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας της Τετάρτης δεν κατέληξε σε εισήγηση προς το υπουργείο Υγείας. Τέθηκαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όλα τα θέματα που είναι στο τραπέζι για την ασφαλή επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας, ωστόσο δεν κατέληξαν σε προτάσεις.

Οι ειδικοί αναζητούν το πρωτόκολλο επιστροφής τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας όσο και για την ασφάλεια των ανεμβολίαστων υγειονομικών, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το υπουργείο θα ακούσει πρώτα τις θέσεις των ειδικών και μετά θα ληφθεί η απόφαση για το πρωτόκολλο της επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Το ελάχιστο που θα τηρηθεί θα είναι τα συχνά τεστ και η παρακολούθηση, δήλωσε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον «Σκάι 100,3». Σημείωσε δε, ότι θα διαφοροποιείται το υγειονομικό πρωτόκολλο ανάλογα με τη θέση εργασίας κάθε ανεμβολίαστου υγειονομικού. Πιο χαλαρά θα είναι τα μέτρα για διοικητικούς και πιο αυστηρά θα είναι για νοσηλευτές και γιατρούς που έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Σχετικά με το προσωπικό που προσελήφθη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως πρόκειται για περίπου 700 άτομα.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα καταλήξει το υπουργείο Υγείας στο νέο πρωτόκολλο για τους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, για το προσωπικό που προσελήφθη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπάρχουν σκέψεις για να δοθούν κίνητρα ώστε να μπορούν να εργαστούν στο ΕΣΥ ως αναπληρωτές.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου