Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Την απομάκρυνση του ΕΚΑΒ από τους χώρους του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ζητά η διοίκηση

 

Νέα δεδομένα και για την υπηρεσία του ΕΚΑΒ στην Ιεράπετρα φαίνεται πως θα φέρει η νέα χρονιά μετά από πρόταση που έγινε από την τρέχουσα διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας προς την Υπηρεσία του ΕΚΑΒ ώστε να απομακρυνθεί από το χώρο που φιλοξενείται σήμερα.

Μια πρόταση που έγινε πολύ πρόσφατα από τον υπηρεσιακό διοικητή κ. Πετράκη προς τον συντονιστή του ΕΚΑΒ κ. Αγγελάκη και γνωστοποιήθηκε και στον Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη, και συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι οι λόγοι που επικαλείται το Νοσοκομείο έχουν να κάνουν με το κόστος λειτουργίας του χώρου που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου αλλά και για νομικούς λόγους εξαιτίας πιθανών παρατυπιών που ελέγχονται και αφορούν τις διαδικασίες μεταφοράς στο συγκεκριμένο χώρο.

Η μεγάλη ανησυχία που υπάρχει όμως, όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Αγγελάκη ο οποίος έθεσε το θέμα ως δημοτικός σύμβουλος στη χθεσινή συνεδρίαση, είναι το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΕΚΑΒ στον Άγιο Νικόλαο μέχρι να βρεθεί η οποιαδήποτε λύση για νέο χώρο στέγασης και όλα αυτά σε μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο με πολλές ανακατατάξεις στις ισσορροπίες του νομού.

Ο κ. Αγγελάκης έκανε λόγο για «φάουλ» εκ μέρους της σημερινής διοίκησης αναφέροντας πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να μην απομακρυνθεί το ΕΚΑΒ από την πόλη.

Σε ανάλογη διάθεση ήταν και οι δηλώσεις του Δημάρχου Ιεράπετρας ο οποίος τόνισε πως ακόμα κι αν η διοίκηση του Νοσοκομείου επιμείνει για την απομάκρυνση του ΕΚΑΒ ο Δήμος έχει τη δυνατότητα και την πρόθεση να προχωρήσει σε στέγαση του ΕΚΑΒ σε νέο και κατάλληλο χώρο σε κάποιο από τα οικόπεδα του Δήμου.

radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου