Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Διασώστες του ΕΚΑΒ ενημερώνουν τους Λαρισαίους στην Κεντρική πλατεία για την παροχή πρώτων βοηθειών σε ασθενή

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία με την επίδειξη ΚΑΡΠΑ σε απλούς πολίτες πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι τις 2 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με τους εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και ιατρούς του ΕΚΑΒ να πραγματοποιούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Η “Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης”, που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Δείτε τι ανέφερε για την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας:


Δείτε σε βίντεο επίδειξη ΚΑΡΠΑ από εκπαιδευτή διασώστη του ΕΚΑΒ:

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση:

      

onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου