Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΕΚΑΒ, μία ΕΔΕ, ένας μαθητευόμενος και η αναπαράσταση, στα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ

 

Το 2016 σε απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ με τη συνοδεία ασθενοφόρων, τότε προφανώς ήταν δικαίωμα.


Σήμερα όμως...

Στις 9 Νοέμβρη 2022 ημέρα απεργίας των υγειονομικών, έγινε αναφορά σε συναδέλφους από τον υπεύθυνο του τομέα, προϊστάμενος όπως συστήνεται, με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην πορεία με ασθενοφόρο. 

Άλλαξαν οι ρόλοι, από κατηγορούμενοι και πολιτικά διωκόμενοι, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, έγιναν απροκάλυπτα κατήγοροι χωρίς μεσάζοντες. 

Όπως διέδιδε ο υπεύθυνος – προϊστάμενος, αυτός δεν ήθελε, τον πίεζαν διάφοροι παράγοντες να κάνει αναφορά, κάτι που πραγματοποίησε σε γνώση της Δ/νσης και του προέδρου του σωματείου, αφού αποδεδειγμένα δεν κάνει τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. 

Σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός και με ταχύτατες διαδικασίες πραγματοποιήθηκε η ΕΔΕ, όπως αναμένονταν, για την διαλεύκανση της αναφοράς για την εμπλοκή των αναφερόμενων συναδέλφων. 

Μέχρις εδώ όλα καλά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 
 
Εκτός του ότι δεν ζητήθηκε ως είθισται έγγραφη απολογία, παρά πραγματοποίησε σχετική έγγραφη... προανάκριση ο Δ/ντης του παραρτήματος με τη συμμετοχή υπαλλήλων του τομέα ως γραμματειακή υποστήριξη και σίγουρα την διαρροή της. 

Το άνανδρο, το τραγικό της υπόθεσης είναι η εμπλοκή στην υπόθεση ως μάρτυρα;, πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, ενέπλεξαν έναν μαθητή ΙΕΚ, εκπαιδευόμενο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να καταθέσει στην ΕΔΕ και σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει και η… αναπαράσταση της κίνησης του ασθενοφόρου από το αναφερόμενο πλήρωμα της βάρδιας.

Οι μεθοδεύσεις τους παραμένουν διαχρονικές και ανεξίτηλες στην πορεία των χρόνων, χωρίς αιδώ και όρια.

Δεν βρέθηκε ένας του μονίμου προσωπικού στον τομέα ως μάρτυρας σε αυτή την... κακουργηματική πράξη των συναδέλφων; 

Μια από τις τελευταίες τους... επιτυχίες στη θητεία τους που θα τους συνοδεύει ιστορικά. 

Γιώργος Μυτούλας μέλος του ΔΣ στο σωματείο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου