Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Υπ. Υγείας - Παράταση και νέες προσλήψεις για επικουρικό προσωπικό

Παράταση στις συμβάσεις και επέκταση του χρόνου πρόσληψης από τους πίνακες για το λοιπό επικουρικό προσωπικό προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, προβλέπεται δυνατότητα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και στους φορείς υγείας να "αντλούν" νέο προσωπικό από τους πίνακες επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού (κατά τη διαδικασία που έχει περιγράψει το workenter.gr αναλυτικά) έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, Θάνου Πλεύρη, δίνει δυνατότητα παράτασης για ένα έτος σε όλες τις ενεργές μέχρι το τέλος του 2022 συμβάσεις. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ανανέωση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 λόγω "ανάγκης για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19".

Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 όλες οι ενεργές κατά την 31η.12.2022 συμβάσεις επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 31η.12.2023. Για την υλοποίηση των ανωτέρω μεριμνά ο Διοικητής κάθε επιμέρους φορέα, οι δε αναγκαίες πιστώσεις καλύπτονται κατόπιν ισόποσης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Η παράταση των συμβάσεων δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές», αναφέρει το σχέδιο νόμου.

Παράταση στο επικουρικό προσωπικό από το υπουργείο Υγείας

Παράταση επίσης προβλέπεται μέχρι 31/12/2023 για επικουρικό προσωπικό σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ αλλά και για προσωπικό με συμβάσεις έργου διαφόρων ειδικοτήτων και διοικητικού προσωπικού έως 31 Μαρτίου 2023. Τέλος, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προβλέπει ανανεώσεις συμβάσεις για τις ανάγκες φύλαξης και καθαριότητας των κτιρίων του.

workenter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου