Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΕΚΑΒ 2


Συνάδελφοι

Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες δράσεων και γεγονότων από μέλη του Σωματείου, συνδικαλιστές και μη που δεν διστάζουν να φέρουν σε δύσκολη θέση, ακόμη και να εκθέσουν, συναδέλφους με καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς ,ενώ οι ίδιοι κρύβονται πίσω από πανάκριβη νομική προστασία που χρεωνόμαστε όλα τα μέλη του Σωματείου. 
 Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται νομική προστασία όταν ένας συνδικαλιστής προπηλακίζει και βρίζει συναδέλφους σε δημόσιο χώρο ή όταν ξαφνικά «ανακαλύπτει» παρατυπίες στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των ασθενοφόρων αφήνοντας αναίτια 1.000000 κατοίκους με 3 ασθενοφόρα χωρίς να συνεδριάσει το ΔΣ του Σωματείου.

Συνάδελφοι , η χειραγώγηση των οργάνων του Σωματείου από τους «αιώνιους» συνδικαλιστές είναι παραπάνω από εμφανής. Γενικές συνελεύσεις συγκαλούνται μόνο όταν συγκεκριμένοι συνδικαλιστές «χρειάζονται» αποφάσεις που τις περισσότερες φορές είναι άκυρες επειδή σπάνια υπάρχει απαρτία. 
 Το ίδιο ισχύει και για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου που ενώ θα έπρεπε να συνεδριάζει τακτικά 2 φορές το μήνα για τους ίδιους ακριβώς λόγους , συνεδριάζει μόνο όταν το θελήσουν οι μέντορες συνδικαλιστές.
Επίσης πρέπει να αναφερθεί η έλλειψη διάθεσης οικονομικού απολογισμού και κάθε ελέγχου των παραστατικών, αποδείξεων- τιμολογίων καθώς και των αποφάσεων Δ.Σ που τα συνοδεύει.

Η μόνιμη κινητοποίηση «αποχή από δευτερογενείς μεταφορές» από μόνη της όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην εξέλιξη της ειδικότητας του Διασώστη αλλά έδωσε το δικαίωμα σε ιδιωτικά συμφέροντα να «λιγουρεύονται» μέρος των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια της εργασίας αλλά και για την κοινωνία.
Από τα παραπάνω εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος και ως ένα βαθμό να δικαιολογήσει, την απαξίωση και την αδιαφορία των συναδέλφων προς τα συνδικαλιστικά όργανα. Οι εκ του ασφαλούς κινητοποιήσεις καθώς και οι συναλλαγές με γνώμονα τα κομματικά συμφέροντα ποτέ δεν απέδωσαν μακροπρόθεσμα προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων παρά μόνο προς όφελος των κομματικά ενταγμένων συνδικαλιστών και των ρουσφετιών τους.



Η Ρ.Ε καλεί όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν νοοτροπίες και συμπεριφορές που έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία φαινομένων τύπου «εργατοπατέρες» και να αγωνιστούν για τα πραγματικά προβλήματα του ΕΚΑΒ που σήμερα είναι :
  • Η αναδιάρθωση του οργανισμού του ΕΚΑΒ
  • Η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ.
  • Η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου ασθενοφόρων
  • Η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινα
  • Η πρόσληψη Διασωστών, Τεχνικών ,Διοικητικών
  • Η ένταξη των Κ.Υ. Στο ΕΚΑΒ
  • Η κυκλικότητα στο Πρόγραμμα
  • Η Εκπαίδευση του προσωπικού
  • Η δημοκρατική λειτουργεία του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου