Σάββατο 20 Μαΐου 2017

SOS από το ΕΚΑΒ Χίου: Τα ασθενοφόρα φτάνουν, το προσωπικό δεν φτάνει!!!


Επικίνδυνη για τους κατοίκους της Χίου καθώς και για τους επισκέπτες είναι πλέον η κατάσταση με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στη Χίο, όπου 18 εργαζόμενοι καλούνται να καλύπτουν τις 35 οργανικές θέσεις.
Οπως ανέφεραν μέλη του σωματείου του ΕΚΑΒ Χίου, σε συνέντευξή τους, ένα μόνο ασθενοφόρο κυκλοφορεί ανά βάρδια, τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα 4 ασθενοφόρα το πρωί, 3 το απόγευμα και 2 το βράδυ.
«Από τις 35 οργανικές θέσεις που προβλέπονται για τη Χίο είναι καλυμμένες μόνο οι 18, με την κυβέρνηση να έχει υποσχεθεί άλλα τέσσερα άτομα, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι τώρα» επισήμαναν ο πρόεδρος του Σωματείου Χρ. Καλαμπαλίκης και τα μέλη του Δ.Σ. Στ. Κουκούμιαλος και Δ. Μπακλούς.
Ολα τα παραπάνω επιδεινώνονται και λόγω του προσφυγικού, αφού στη ΒΙΑΛ δεν υπάρχει γιατρός να αξιολογεί τα περιστατικά, και για έναν… πονόδοντο μετανάστη μπορεί να απασχοληθεί για ώρα το ασθενοφόρο!
«Αν ένα ασθενοφόρο καλεστεί π.χ. στα Καρδάμυλα, το μοναδικό ασθενοφόρο της βάρδιας θα λείπει τρεις ώρες. Στο διάστημα αυτό όποιος χτυπήσει κάπου αλλού ή θα πεθάνει στην άσφαλτο ή θα τον κουβαλήσουν στο Νοσοκομείο στην καρότσα ενός οχήματος» έδωσαν ένα  παράδειγμα, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου με προσωπικό.
«Τα ασθενοφόρα φτάνουν, δεν φτάνει το προσωπικό», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου