Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Καρακατσιανόπουλος από Μουδανιά: «Τέλος στις χατιρικές μεταθέσεις στο ΕΚΑΒ»!!!


Αποφασισμένος να «βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο», βάζοντας τέλος στις παράνομες μεταθέσεις στο ΕΚΑΒ, δήλωσε ο Πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, από το Κέντρο Υγείας των Ν. Μουδανιών, στο οποίο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ο κ. Καρακατσιανόπουλος επισκέφθηκε τις βάσεις του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη και τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Στέλιο Παπαματθαίου.
Μιλώντας στο halkidikifocus ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές μετακινήσεις διασωστών από τη Χαλκιδική, υπογραμμίζοντας ότι πλέον η Διοίκηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις παράνομες μεταθέσεις. «Οι μεταθέσεις θα γίνονται όπως ορίζει ο νόμος δηλαδή με μοριοδότηση», δήλωσε με έμφαση, επισημαίνοντας ότι δημιουργούνται κενά τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση των ασθενοφόρων.




Παράλληλα ο κ. Καρακατσιανόπουλος επεσήμανε ότι εδώ και καιρό το ΕΚΑΒ είχε προκηρύξει 6 θέσεις διασωστών για τη Χαλκιδική, ωστόσο η πρώτη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου δεν έγινε, λόγω κατάληψης του χώρου, ενώ η δεύτερη απέρριψε το αίτημα, δηλώνοντας ότι το θέμα θα διευθετηθεί το επόμενο διάστημα. Αναφορικά με τις επικείμενες προσλήψεις, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ επεσήμανε πως από τις 100 θέσεις μονίμου προσωπικού που για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ υπάρχουν δύο θέσεις διασωστών για τον Πολύγυρο, οι οποίες θα καλυφθούν τον Ιούλιο, ενώ στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για τις 4.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, υπάρχουν 4 θέσεις που θα καλύψουν κενά στην Ανατολική Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην Ιερισσό και τον Άγιο Νικόλαο.
Νωρίτερα ο κ. Καρακατσιανόπουλος επισκέφθηκε τη βάση της Θεσσαλονίκης όπου εδρεύει το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εκτελεί αεροδιακομιδές κυρίως από τη Χαλκιδική (όπου χρειαστεί), την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τονίζοντας ότι είναι στόχος το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος, να θεσμοθετηθεί. 
Τέλος απαντώντας στην ερώτηση του halkidikifocus, αν προβλέπεται η αύξηση των διασωστών του ΕΚΑΒ το καλοκαίρι, μια εποχή που ο πληθυσμός του νομού πολλαπλασιάζεται και κατά συνέπεια και οι ανάγκες, ο κ. Καρακατσιανόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει αυτή η σκέψη, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί φέτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου