Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ ΚΡΗΤΗΣ σε μαθητές!!!


Πώς θα σταματήσουμε μια αιμορραγία όταν ανοίξει η μύτη μας, σε ποια στάση πρέπει να βρίσκεται το κεφάλι μας, σε περίπτωση λιποθυμίας  τι πρέπει να κάνουμε αλλά και πως θα καταλάβουμε αν ένας άνθρωπος είναι νεκρός ή ζωντανός;
Τα παραπάνω καίρια ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει κλιμάκιο του ΕΚΑΒ Κρήτης σε μαθητές του δημοτικού σχολείου στην Έμπαρο της Βιάννου.
Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκτός από τα παιδιά εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς των μαθητών.


Πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια από το ΕΚΑΒ σε μία προσπάθεια να ενημερώσει μικρούς πολίτες για βασικά θέματα γύρω από τις πρώτες βοήθειες.
Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών από την μαθητική ακόμα ηλικία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλία, έγινε εκπαιδευτική προβολή και ακολούθησε επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών και πρακτική εξάσκηση  των μαθητών πάνω σε προπλάσματα.
"Το ΕΚΑΒ αλλάζει και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Ερχόμαστε πιο κοντά στους πολίτες κάθε ηλικίας και θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε και να πραγματοποιήσουμε ανάλογα προγράμματα και για άλλα σημαντικά θέματα υγείας, προκειμένου να συμβάλουμε στην πρόληψη και την επαρκή ενημέρωση των πολιτών, μικρών και μεγάλων", αναφέρει από την πλευρά του ο υπεύθυνος συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Γιάννης Ζαφειρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου