Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Λ. Ζαμπελλάκης (παππούς του μικρού τραυματισμένου παιδιού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρόδου): Όχι μικροπολιτικά παιχνίδια σε θέματα δημόσιας υγείας!!!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα», για τη μεταφορά του τραυματισμένου εγγονού του στο νοσοκομείο της Ρόδου, ο Λευτέρης Ζαμπελλάκης μιλάει Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 ξεκαθαρίζοντας όσα γράφτηκαν ή αναπαράχθηκαν και σε άλλα μέσα περί «τραγικής εικόνας του ΕΣΥ» και ανεπαρκούς αριθμού ασθενοφόρων.



Το ατύχημα του νεαρού Μιχάλη συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο στο χωριό Έμπωνα της Ρόδου, τόπο καταγωγής και διαμονής της οικογένειας.
«Πράγματι το παιδί το μεταφέραμε, όπως γράφτηκε, βαριά τραυματισμένο πάνω σε ένα παντζούρι στην καρότσα αγροτικού οχήματος. Θέλω όμως να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη, ξεκαθαρίζοντας ανακρίβειες» λέει Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7, ο Λευτέρης Ζαμπελλάκης, χρόνια ενεργός στα κοινά του νησιού.

«Να λένε την αλήθεια στον κόσμο. Έψαχναν να βρουν τη βάρδια του ασθενοφόρου που βρισκόταν στο χωριό Σορωνή. Πέρασαν 55 λεπτά από τότε που έγινε η κλήση για να φθάσει στον Έμπωνα, μια απόσταση που θα μπορούσε  να γίνει, το πολύ, σε 25 λεπτά. Γνωρίζω καλά τους δρόμους και τις χιλιομετρικές αποστάσεις της Ρόδου, λόγω του επαγγέλματός μου, και σας το λέω με ακρίβεια».

«Στο προσωπικό του ΕΚΑΒ υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα. Δεν μπορεί, παράδειγμα, ένας οδηγός ή τραυματιοφορέας να κάνει 24ωρη βάρδια για να έχει μετά 2 μέρες ελεύθερες. Είναι επόμενο ότι αν του τύχει ένα περιστατικό τη νύχτα, θα θέλει να επιβεβαιώσει το επείγον της κατάστασης για να δει αν πρέπει να κάνει το δρομολόγιο. Αυτό συνέβη και το βράδυ του ατυχήματος του εγγονού μου. Επίσης, οι εκάστοτε κυβερνήσεις προσλάμβαναν ανθρώπους ανεκπαίδευτους και χωρίς προϋπηρεσία. Δεν αρκεί να έχεις επαγγελματικό δίπλωμα για να οδηγήσεις ασθενοφόρο. Ας με διαψεύσει κάποιος για όλα αυτά, γνωρίζω πολύ καλά την κατάσταση».

Ο κ. Ζαμπελλάκης ξεκαθαρίζει επίσης: «Η διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν έχει σχέση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου. Και δεν είναι νέο ότι ο σταθμός του ασθενοφόρου έχει φύγει από τη βάση στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα.  Επί ΝΔ στην κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος είχε κατοχυρώσει το Κ.Υ. ως τον Β’ τομέα του ΕΚΑΒ, με το ασθενοφόρο να βρίσκεται εκεί επί 24ωρου βάσεως. Αυτό εφαρμόστηκε για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, γιατί στην ίδια κυβερνητική θητεία αποφάσισαν, με βάση πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, να μεταφέρουν τη βάση του ασθενοφόρου στις Φάνες. Ας μην μπω σε λεπτομέρειες γιατί, ο κόσμος γνωρίζει. Μετά, ο σταθμός έγινε στη Σορωνή πάλι λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Προσωρινά μας είχαν πει… τελικά ήταν μόνιμο».

«Επειδή 'χρησιμοποιήθηκε' σε ΜΜΕ και το γεγονός ότι ο γιος μου μαζί με ένα συγχωριανό έκαναν μια μικρή δωρεά (σημ: μια σανίδα ακινητοποίησης με ιμάντες και ένα scoop stretcher–«φτυάρι» μεταφοράς ασθενών), αυτή αγοράστηκε για να μεταφέρεται με ασφάλεια ο ασθενής στο Κ.Υ.. Δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του ασθενοφόρου. Το Κέντρο Υγείας στον Έμπωνα έχει εξοπλισμό με σημαντικές άλλες δωρεές, έχει  και προσωπικό, οι γιατροί του είναι ήρωες και τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Έκκληση όμως κάνω, να γίνει ο Έμπωνας τομέας βάσης ασθενοφόρου, όπως είχε προοριστεί να γίνει».

«Η μόνη κυβέρνηση που δε φταίει για αυτή την κατάσταση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και σας το λέω εγώ που δεν τον ψήφισα, μα δεν ανέχομαι την ψευτιά και τα «στημένα». Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ευθύνονται για τα προβλήματα της υγείας, μαζί με όσους υπήρξαν υπουργοί Υγείας και βγαίνουν ακόμα στα κανάλια και ρίχνουν τα δικά τους λάθη σε ένα κόμμα που πρώτη φορά έγινε κυβέρνηση».

«Γράφτηκε επίσης σε τοπικό μέσο ότι υπάρχουν μόνο τρία ασθενοφόρα, αυτό είναι μεγάλο ψέμα και δεν μπορώ να το ανεχθώ ως πολίτης της Ρόδου. Τους δύο μήνες που πηγαινοερχόμασταν στο Νοσοκομείο για τον εγγονό μου, Οκτώβριο με Δεκέμβριο, μέτρησα τουλάχιστον δέκα και ξέρω ότι μέσα στο 2016 στάλθηκαν αρκετά νέα οχήματα στο νησί.
Ο υπουργός κ. Πολάκης, καλά κάνει και τους στριμώχνει κι ας τον λένε αντάρτη! Δε μπορεί να λένε κάποιοι ότι δεν υπάρχουν ασθενοφόρα στην Αθήνα και να κατεβάζουν σε διαδήλωση 150. Πού βρέθηκαν ξαφνικά; Να μην παίζουν κάποιοι εργαζόμενοι ή προϊστάμενοι με την υγεία του πολίτη κάνοντας πολιτικά παιχνίδια…» καταλήγει ο κ. Ζαμπελλάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου