Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε τη δωρεά 143 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ!!!


Στην ολοκαίνουρια αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο.
Το πρόγραμμα της ιστορικής εκδήλωσης ξεκίνησε με την προβολή βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων από προσωπικότητες που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία του μοναδικού αυτού συγκροτήματος. Μάλιστα, ένα από τα μηνύματα αυτά ήταν η υποδοχή της δωρεάς από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Ακολούθως εμφανίστηκαν οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του έκανε λόγο για εποχή ανάκαμψης και προσφορά στον πολιτισμό, μια επένδυση σε ό,τι πιο πολύτιμο έχει η Ελλάδα.
Τόνισε δε, ότι «δεν είναι σωστό να δημιουργούμε την εντύπωση ότι η ελληνική πολιτεία, και οι πολίτες δεν είναι σε θέση να κρατήσουν ένα στολίδι σαν και αυτό και να το αξιοποιήσουν», υπενθυμίζοντας την ευθύνη και την υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας «να κρατήσει και να πολλαπλασιάσει την αίγλη αυτού του δημόσιου χώρου πολιτισμού».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και αρκετοί υπουργοί της Κυβέρνησης.
«Φιλοδοξία είναι το Κέντρο Πολιτισμού ν' αποτελέσει μία αχτίνα φωτός που θα μπορέσει να εισχωρήσει στην ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Δρακόπουλος πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», προσθέτοντας: «το στοίχημα το κερδίσαμε ήδη: Να καταλάβει η ελληνική κοινωνία ότι είναι δικό της», έτσι ώστε, όπως είπε, «να βάλουμε γερά θεμέλια για να ξεφύγουμε από την κρίση».
Χειροκροτήματα απέσπασαν ακόμη τα μηνύματα που ανάγνωσε ο κ. Δρακόπουλος, μέσω των οποίων πολίτες εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο το δημόσιο θα καταφέρει να διατηρήσει το έργο.
«Εάν φορέσουμε όλοι τη φανέλα με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος ευχαριστώντας όλους όσοι συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ καταλήγοντας, ανακοίνωσε τη δωρεά 143 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», προσθέτοντας: «το στοίχημα το κερδίσαμε ήδη: Να καταλάβει η ελληνική κοινωνία ότι είναι δικό της», έτσι ώστε, όπως είπε, «να βάλουμε γερά θεμέλια για να ξεφύγουμε από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου