Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Μιλτιάδης Μυλωνάς: Άνευ λόγου, παράνομη και με σκοπιμότητες η επίσχεση εργασίας στο ΕΚΑΒ!!!

Πολιτικοί είναι οι λόγοι των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, αφού οι λύσεις για τα αιτήματά τους έχουν ήδη δρομολογηθεί, δήλωσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς.


Πολιτικοί είναι οι λόγοι των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, αφού οι λύσεις για τα αιτήματά τους έχουν ήδη δρομολογηθεί, δήλωσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς.
Αναφερόμενος στη διαφορετική συνδικαλιστική αντιμετώπιση ικανοποίησης των αιτημάτων, ο κ. Μυλωνάς είπε πως οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εκφράζονται μέσα από δύο διαφορετικά συνδικαλιστικά όργανα. Αυτό που εδρεύει στην Αθήνα, το οποίο είχε συνάντηση με τον υπουργό και σε ανακοίνωσή του σταματά τις κινητοποιήσεις, αναμένοντας υλοποίηση των υπεσχημένων, και η ΠΟΠ ΕΚΑΒ, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και εκφράζει τους εργαζόμενους στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία προχώρησε σε επίσχεση εργασίας. «Έκαναν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν την επίσχεση εργασίας;», αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι το μέτρο της επίσχεσης εργασίας δεν μπορεί να το αποφασίσει μια Ομοσπονδία, διότι είναι ατομική απόφαση και, για να είναι νόμιμη, δηλώνεται εγγράφως στη διοίκηση του ΕΚΑΒ. 
Ο αντιπρόεδρος χαρακτήρισε «εργασιακή αριστοκρατία» τους συνδικαλιστές, τονίζοντας ότι «ο μόνος λόγος που κινητοποιούν τους εργαζόμενους είναι για να φέρουν στην Κυβέρνηση ένα άλλο κόμμα. Πρόκειται για συνδικαλιστική τακτική και πρακτική, ώστε να εμφανιστούν σαν ήρωες, που έλυσαν τα λυμένα προβλήματα. Αρκετοί συνδικαλιστές εξυπηρετούν τα ατομικά συμφέροντά τους και την πολιτική καριέρα τους στο όνομα των εργαζομένων και της κοινωνίας». Μάλιστα, ασκώντας κριτική και σε Μέσα Ενημέρωσης, δήλωσε ότι «παρουσιάζουν μια εικόνα που αδικεί την Κυβέρνηση, διότι τους κόπηκε η “μάσα” από το ΚΕΕΛΠΝΟ, απ’ το οποίο έπαιρναν εκατομμύρια ευρώ. Ταυτίζονται, λοιπόν, με τις αντιλήψεις των συνδικαλιστών, επειδή θέλουν να επανέλθουν οι προηγούμενοι στην εξουσία και να συνεχίσουν να έχουν την αντιμετώπιση που είχαν».  
«Το έλιωσαν το ΕΣΥ»
Όσον αφορά την άσκηση της πολιτικής της Κυβέρνησης στην Υγεία, υπογράμμισε ότι «παλεύουν δύο φιλοσοφίες: Η μία λέει ότι είχαμε μνημόνια, κλείναμε νοσοκομεία, απολύαμε εργαζόμενους κι αυτή είναι η μοίρα μας. Κι η άλλη, που, παρά τα μνημόνια, δηλώνει ότι θα αντισταθούμε και θα φέρουμε ασθενοφόρα, θα προσλάβουμε προσωπικό και θα καλύψουμε τα κενά, για να δώσουμε προοπτική στο αποκούμπι του φτωχού, την Υγεία. Ξυπνάει, λοιπόν η φιλοσοφία του χθες και προκαλεί επιθέσεις εργασίας, διεκδικώντας πράγματα που είναι λυμένα, όπως το επίδομα στολής που ξέρουν ότι θα το πάρουν».
Στην ερώτηση γιατί υπάρχει δυσκολία εφαρμογής του κυβερνητικού προγράμματος, ο κ. Μυλωνάς επισήμανε ότι «πρέπει συνεχώς να νομοθετούμε, προκειμένου να αλλάξουμε το κράτος που κληρονομήσαμε και να κάνουμε ανατροπές για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας». Κι όπως είπε χαρακτηριστικά, «το έλιωσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου να μπουν στο παιχνίδι τα ιδιωτικά συμφέροντα».
Απάντηση για την Θάσο
Τέλος, στην καταγγελία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας για τη μη στελέχωση του παραρτήματος της Θάσου, ο κ. Μυλωνάς είπε πως «θα είχαν καλυφθεί οι θέσεις, όμως όταν πήγε να συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να εξετάσει μεταθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα προσόντα κάθε εργαζόμενου, όπως τα ορίζει ο νόμος, το σωματείο της Αθήνας έκανε κατάληψη του χώρου, επειδή οι εργαζόμενοι δεν πέρασαν από τα γραφεία τους για να κάνουν αυτοί τις ρυθμίσεις των μεταθέσεων. Χρόνια, οι μεταθέσεις γίνονταν με επιλεκτικό τρόπο». Δήλωσε, δε, ότι δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Καβάλας για να συζητήσει τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου