Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Ρόδος: Κόντρα για τις δευτερογενείς διακομιδές του ΕΚΑΒ

 

Τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου καταγγέλλει για την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών σ’ ότι αφορά στις δευτερογενείς μεταφορές, το Σωματείο Εργαζόμενων ΕΚΑΒ.

Παράλληλα καταγγέλλει  για την ελλιπή κάλυψη των επειγόντων περιστατικών στη δυτική και κεντρική πλευρά του νησιού με ασθενοφόρο, το διευθυντή του παραρτήματος Μυτιλήνης, στον οποίο καταλογίζουν κάκιστη διαχείριση.

Ζητούν δε την παρέμβαση του εισαγγελέα, σημειώνοντας ότι η ασφάλεια της υγείας των πολιτών τίθεται σε κίνδυνο.

«Προσπαθώ να εξυπηρετήσω και τις δευτερογενείς μεταφορές και τα επείγοντα περιστατικά» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο διευθυντής του παραρτήματος Μυτιλήνης, Σάββας Καραταπάνης, τονίζοντας ότι με τις δυνάμεις που έχει πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Την ίδια ώρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ρόδου -με έγγραφό τους προς το υπουργείο Υγείας- διαμηνύουν ότι αδυνατούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διακίνηση των ασθενών, βάλλοντας εναντίον των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

«Προσπαθούμε να πείσουμε για την ιατρική σκοπιμότητα διακομιδής, πληρώματα  τα οποία προσελήφθησαν έχοντας ως μόνο προσόν την άδεια οδήγησης» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου