Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Παρατάσεις συμβάσεων με τηλεφώνημα Υπουργού!!! Ούτε τα προσχήματα πλέον…

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε Σχέδιο Νόμου του Υπ. Οικονομικών, περιέλαβαν άρθρα που αφορούν τη παράταση Συμβάσεων εργαζομένων στην Υγεία, που έληγαν 31/12/2023.

Με πλήρη γνώση και σαφήνεια, η κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοΐδης, αποφάσισαν να νομοθετήσουν 6μηνη παράταση των επικουρικών, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δώσει και είχαν κάνει σημαία τους, για ετήσια παράταση έως 31/12/2024, βεβαιώνοντας με σιγουριά 1000%, με σχετικές ανακοινώσεις Δελτία Τύπου και δηλώσεις σε site και ΜΜΕ.

Στο ΕΚΑΒ, η πλειοψηφία του Σωματείου είχε διαβεβαιώσει τους επικουρικούς, ότι με «παρέμβασή» της η παράταση θα είναι ετήσια, προσδοκώντας τη ψήφο τους στις εκλογές που θα γίνουν στις 7 Δεκέμβρη. 

Δούνε και λαβείν εξάλλου είναι η ζωή…

Μόλις αναρτήθηκε το Σ/Ν και είδαν το 6μηνο, βγήκαν στα βουνά. 

Με Δελτίο Τύπου και Γενική Συνέλευση κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την «κοροϊδία» και  σαν «απατημένοι σύζυγοι», ζήτησαν τη διόρθωση της αδικίας. 

Είναι οι ίδιοι, που όταν η κυβέρνηση με ΠΝΠ έβαλε στο ΕΚΑΒ Πυροσβέστες και στρατιώτες, στήριξαν τη κυβέρνηση και δεν κούνησαν ούτε ρόδα ασθενοφόρου…

Και ο «υπάρχει ελπίδα» κ. Χρυσοχοΐδης, δικαίωσε απόλυτα τον ρόλο του για άλλη μια φορά.

Με τηλεφώνημα(!!), αργά το απόγευμα - γιατί η κυβέρνηση εργάζεται 24ώρες - στον Πρόεδρο του Σωματείου ανακοίνωσε την παράταση για ένα (1) έτος των επικουρικών μόνο στο ΕΚΑΒ, στηρίζοντας το εκλογικό τους αφήγημα.

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Υγείας, αργά το απόγευμα, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Σωματείου μας και τον ενημέρωσε ότι οι παρατάσεις συμβάσεων των επικουρικών συναδέλφων στο Ε.Κ.Α.Β. θα είναι για ένα (1) έτος, με την τροποποίηση του άρθρου 60, δηλαδή έως 31 Δεκεμβρίου 2024.»

Έτσι με την εγγύηση και τη προστασία του κ. Χρυσοχοΐδη, οι επικουρικοί στο ΕΚΑΒ θα πάρουν ένα (1) έτος (εάν ισχύσει..) και η ΔΑΚΕ-ΕΚΑΒ θα πάει «ήσυχη» στις εκλογές.

Να τα βλέπουν αυτά οι υπόλοιπες παρατάξεις πως γίνονται όμορφα και ωραία οι δουλίτσες…

Μόνη λύση, όπως φαίνεται, για να υπάρξει ένα (1) έτος παράταση, είναι τις επόμενες μέρες όλα τα Σωματεία να προκαλέσουμε εκλογές εκμεταλλευόμενοι τη «προθυμία» του κ. Χρυσοχοΐδη να βοηθήσει τη ΔΑΚΕ, μήπως πάρουνε και οι υπόλοιποι επικουρικοί την παράταση που θα δοθεί στο ΕΚΑΒ.

Ούτε τα προσχήματα πλέον…

Αυτούς θα εμπιστευθείς για τα επόμενα 3 χρόνια;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου