Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

14 μήνες «Θητεία» στο ΕΚΑΒ για Πυροσβέστες- Στρατιωτικούς- ΟΤΑ - Silver Alert για τη προκήρυξη των 700 Θέσεων - Deals με ιδιωτικά ασθενοφόρα

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά τη διαβούλευση κατατέθηκε στη Βουλή το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών, όπου υπάρχουν οι παρατάσεις των συμβασιούχων, με τις τροποποιήσεις του ενός (1) έτους για επικουρικούς και 3μηνα.

Και ενώ η πλειοψηφία του Σωματείου «συναγωνίζονται» στο fb και στο messenger ποιος «επηρεάζει» πιο πολύ τον «υπάρχει ελπίδα» κ. Χρυσοχοΐδη και τη Κυβέρνηση της ΝΔ και ότι αλλάζει προς το θετικό γίνεται κατόπιν «ενεργειών» τους με απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας ή ακόμη και με το Μαξίμου(!!) και καμαρώνουν σαν σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι, η Κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τα σχέδια της, με τη πλειοψηφία του Σωματείου να «βάζει πλάτη» για άλλη μια φορά.

Και ενώ τα άρθρα που αφορούν τους επικουρικούς και τα 3μηνα έχουν τη τιμητική τους σε site fb και στο messenger, ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ περιβάλει το άρθρο 66 που αποτυπώνει την παράταση, έως 30/9/2024 της ΠΝΠ με την οποία συνεχίζουν Πυροσβέστες - ΟΤΑ – στρατιώτες να συμμετέχουν στα προγράμματα του ΕΚΑΒ, συμπληρώνοντας αισίως 14 μήνες!!!

Προφανώς κανείς από τη πλειοψηφία του Σωματείου δεν θα μιλήσει για τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του κ. Χρυσοχοΐδη στη Βουλή «περί ενός αναγκαίου μέτρου για λίγους μήνες..». Φτάσαμε αισίως τους 14 μήνες.

Ούτε και για τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του κ. Μητσοτάκη το Σεπτέμβριο για το ΕΚΑΒ ότι: «Μετά από 40 χρόνια προχωράει πια σε μια ριζική ανασυγκρότηση, με 800 νέες προσλήψεις» οι οποίες ακούμε αλλά δεν τις βλέπουμε (και εάν υπάρξουν θα είναι ελάχιστες…)

Ούτε, όπως φαίνεται ενδιαφέρει τη πλειοψηφία, ότι θα συνεχίσουν Νοσηλευτές ή άλλο προσωπικό (ΠΑΡΑΝΟΜΑ..) να συμμετέχουν ως πλήρωμα σε Ασθενοφόρο (όταν τους έλεγαν ότι θα είναι για λίγους μήνες μόνο και να βοηθήσουν και αυτοί, και έδιναν υποσχέσεις, ότι θα λήξει 31/12/2023).

Ούτε την ενδιαφέρει προφανώς, ότι από 1/1/2024, σχεδόν το σύνολο των Νοσοκομείων θα έχουν ενεργείς συμβάσεις με Εταιρίες Ιδιωτικών Ασθενοφόρων με κόστος > 350.000€/ έτος. Ποσό που θα έδινε τη δυνατότητα να αγοραστούν 2 Ασθενοφόρα και να προσληφθούν 10 Πληρώματα για κάθε Νοσοκομείο ή 250 Ασθενοφόρα και 1500 Πληρώματα Ασθενοφόρων ετησίως για το ΕΚΑΒ. Και όλα αυτά τα χρήματα, του Προϋπολογισμού και των Ταμείων, πάνε στη τσέπη των ιδιωτών, τόσο απλά.

Θεωρούμε, ότι δεν μπορεί να σιωπά και να «βάζει πλάτη» το Σωματείο στην επέκταση της ΠΝΠ και της συνεχιζόμενης εμπλοκής Υγειονομικού προσωπικού και των Πυροσβεστών - Στρατιωτών - ΟΤΑ στο ΕΚΑΒ και της απαξίωσης του θεσμικού του ρόλου. Και θα πρέπει να είναι κυρίαρχο αίτημα μας στις επικείμενες κινητοποιήσεις, αλλά και με δράσεις σε τοπικό αλλά και κοινοβουλευτικό επίπεδο.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΝΠ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου