Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Προσφορά ζωής από την ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία - Δωρεά ενός ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

 

Σε μια προσφορά ζωής προχώρησε η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία, η οποία δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

ekav-2.jpg

Ο κ. Σταύρος Κουμεντάκης αριστερά με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ελλάδος κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου και τη Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Χριστίνα Καραμπελίδου

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου και η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Χριστίνα Καραμπελίδου και παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων, πλήθος διασωστών, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

asthenoforo.jpg

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σταύρος Κουμεντάκης επισήμανε: "Θεωρώ υποχρέωσή μου να αποτελέσει το συγκεκριμένο ασθενοφόρο, πριν απ' ό,τι άλλο κατάθεση στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών".

Συνέχισε κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην γενέτειρα του Κρήτη του '60, στο μοναδικό λεωφορείο της γραμμής και σε ένα σωτήριο, για τη ζωή του πατέρα του ασθενοφόρου. Εξήρε, με αφορμή το περιστατικό αυτό, το αξιοσέβαστο έργο των διασωστών - αφανών ηρώων, όπως τους χαρακτήρισε.

Ο κ. Κουμεντάκης χαρακτήρισε ως "αντίδωρο" αυτή την κοινωνική προσφορά σημειώνοντας:

"Πολύ πρόσφατα συνειδητοποίησα πως συμπλήρωσα 35 χρόνια δικηγορίας, 41 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας και 51 χρόνια εργασίας-συνολικά. Το αποτέλεσμα της δουλειάς όλων μας λίγο-πολύ το ξέρετε: μια Δικηγορική Εταιρεία για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι. Στον απολογισμό, όμως, της ζωής (σημαντικότερη από το όποιο όφελος) μοιάζει η προσφορά. Η κοινωνία (ως σύνολο αλλά και ως πρόσωπα) προσέφερε -και, προσωπικά, σε μένα- πολλά. Τη σκέψη του 'αντίδωρου' την είχα πάντοτε στο μυαλό μου, την ανέσυρα, εκ νέου, με τη βοήθεια μιας ιατρού. Ξεχωριστής. Αναφέρομαι σε μια καθηγήτρια της Ιατρικής - διάκονο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανιδιοτελή (της ιατρικής και του ανθρώπου) σε δημόσιο νοσοκομείο-το ΑΧΕΠΑ. Αντίδωρο το ασθενοφόρο (και) για κείνη!"

Ο κ. Κουμεντάκης ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην εδραία πεποίθηση του, πως οφείλουμε να επιστρέφουμε στην Κοινωνία κάτι από όσα απλόχερα μας έχει προσφέρει.

"Δικαιολογίες ΔΕΝ χωρούν! Όλοι κάτι, ελάχιστο, μπορούμε να προσφέρουμε, σ’ εκείνους που στρέφουν σ’ εμάς το βλέμμα τους. Κάποιοι ζητώντας, απλά, στήριγμα˙άλλοι βοήθεια˙κι άλλοι, τέλος, με αγωνία ζωής. Σε εκείνους αποφασίσαμε να απλώσουμε το χέρι. Να σταθούμε δίπλα τους!".

Και τόνισε χαρακτηριστικά: "Αντίδωρο, λοιπόν το ασθενοφόρο -από τον καθένα από εμάς (και) στην κοινωνία! Αντίδωρο, από τον καθένα μας (και) προς τον καθένα από εσάς!".

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης


makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου