Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

21/5/2023 οι εκλογές – Εξαπατήθηκαν από τη ΝΔ χιλιάδες συμβασιούχοι – Δεν βγήκε η προκήρυξη των 910 θέσεων με μοριοδότηση

Πέρασε το πρώτο τρίμηνο του 2023, ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εκλογών (21/5/23), ουσιαστικά έληξε η κυβερνητική θητεία και στην πράξη επιβεβαιώθηκε η εξαπάτηση από την κυβέρνηση της ΝΔ και η κοροϊδία της κοινής γνώμης και των υγειονομικών στο θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων, με ειδική μοριοδότηση για υποτιθέμενη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Αφού η προκήρυξη των 4000 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών που είχε εξαγγείλει το Σεπτέμβριο του 2020 στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “κουρεύτηκε” κατά 280 θέσεις, βγήκε με δύο χρόνια καθυστέρηση(!!!), η προκήρυξη για   τις 910 μόνιμες θέσεις των υπόλοιπων ειδικοτήτων πλην νοσηλευτών-τριων (διοικητικών, τεχνικών, εργαστηριακών, παραιατρικού) που οι υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ έχουν ανακοινώσει εδώ 16 μήνες  ότι θα βγει,  είναι …άφαντη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας στις 13/12/2021 δήλωσε πως, «τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη για νοσηλευτές. Για 4.000 νοσηλευτές και 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό» (δείτε τη δήλωση ΕΔΩ).

Όμως παρά το ότι ο Θ. Πλεύρης το Δεκέμβριο του 2021 δήλωσε ότι η προκήρυξη των 910 θα έβγαινε “τις επόμενες ημέρες”, έχουν περάσει 16 μήνες και ακόμα δεν έχει σταλεί από το Υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ η κατανομή με τις θέσεις και τις ειδικότητες που θα προκηρυχτούν, οπότε μέχρι τις εκλογές προκήρυξη αποκλείεται να βγει.

Δείτε στο παρακάτω video τον τότε υπουργό υγείας της κυβέρνησης ΝΔ να κάνει “έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν άμεσα, με διετείς συμβάσεις, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και να παραμείνουν σε αυτό“:

Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων της κυβέρνησης της ΝΔ, που ουσιαστικά εξαπάτησε χιλιάδες επικουρικούς υποσχόμενη μονιμοποίηση.

Ούτως ή άλλως με την ειδική μοριοδότηση και με την προκήρυξη ουσιαστικά μόνο του 1/4 των θέσεων συμβασιούχων που εργάζονται στο ΕΣΥ, οι πιθανότητες μονιμοποίησης ήταν μικρές, όμως με το να μην προκηρυχθούν καθόλου οι θέσεις του παραιατρικού και λοιπού προσωπικού, οι πιθανότητες μηδενίζονται και η εξαπάτηση επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία και συνδικάτα οφείλουμε να αντιδράσουμε, να αναδείξουμε τα ψέματα και την κοροϊδία που υφίσταται από την κυβέρνηση  της ΝΔ στο σοβαρό θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων και να εντείνουμε τον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και για προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων στη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου