Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Δοκιμή της τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό περιστατικών καρδιακών προσβολών στις κλήσεις άμεσης βοήθειας


Ο μάγος της σχεδίασης επεξεργαστών Jim Keller, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς αποχώρησε από την Tesla Motors. Ο Jim Keller επέβλεπε την ανάπτυξη του λογισμικού για το σύστημα Autopilot, του Infotainment της εταιρείας καθώς και την ανάπτυξη hardware χαμηλής τάσης.


Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης (European Emergency Number Association), το οποίο διαχειρίζεται τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης (112), ανακοίνωσε σε συνέδριο στη Σλοβενία τη συνεργασία του με τη startup εταιρεία Corti. Από κοινού θα αναπτύξουν και θα δοκιμάσουν μία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να εντοπίζονται περιστατικά καρδιακής προσβολής στις τηλεφωνικές κλήσεις που καταφθάνουν σε όλες τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στη “γηραιά Ήπειρο”.
Η πρωτοβουλία αυτή θα διαρκέσει ένα έτος και θα υλοποιηθεί αρχικώς σε 4 ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να αποτελεί ένα υποστηρικτικό εργαλείο λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, για το προσωπικό που διαχειρίζεται τις κλήσεις .
“Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να εντοπίζονται άμεσα τα περιστατικά καρδιακής προσβολής, καθώς κάθε λεπτό της ώρας που δεν αναλαμβάνεται δράση, μειώνεται κατά 10% το ποσοστό επιβίωσης”, επισημαίνει ο Andreas CleveCEO της Corti.
Η ανάλυση των δεδομένων, από τη δοκιμαστική εφαρμογή του συστήματος της Corti στην Κοπεγχάγη, αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο του τοπικού “ΕΚΑΒ” με το σύστημα της Corti μπορούσαν να εντοπίζουν το 95,3% των περιστατικών καρδιακής προσβολής. Χωρίς τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 73,9%.
Στον “πυρήνα” του συστήματος βρίσκεται μία εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης φωνής η οποία “παρακολουθεί” τις συνομιλίες. Με τη βοήθεια νευρωνικών δικτύων αναλύει τις συνδιαλέξεις καθώς και άλλα μη λεκτικά στοιχεία, όπως ο τόνος της φωνής και οι δυσκολίες στην αναπνοή που μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από τους τηλεφωνητές, ιδιαίτερα στις επείγουσες καταστάσεις. Έτσι, εκτιμά την πιθανότητα καρδιακού προβλήματος, δίνοντας ανάλογες υποδείξεις στον τηλεφωνητή που έχει λάβει την κλήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου