Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ετοιμότητα για ιατρική κάλυψη στα παράλια της Λάρισας


Ενόψει τη νέας θερινής περιόδου, που ξεκινά στα παράλια του νομού Λάρισας και εν αναμονή επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή, ένα βασικό θέμα που απασχολεί, είναι οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται για την κάλυψη των έκτακτων περιστατικών.
Αποτελεί βασική ανάγκη, η ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της η περιοχή, όσον αφορά στην άμεση παροχή ιατρικών υπηρεσιών, για τα -ου μη γένοιτο -έκτακτα περιστατικά που τυχόν να προκύψουν, και γι’ αυτό ξεκίνησαν ήδη οι ανάλογες προετοιμασίες από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγιάς, γενικό γιατρό κ. Βασίλη Χάμο.
Παράλληλα, το θέμα της ιατρικής κάλυψης απασχολεί και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλίων του νομού Λάρισας, ο πρόεδρος του οποίου κ. Δημήτρης Χασιώτης, επισκέφθηκε πρόσφατα τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγιάς κ. Χάμο, όπου και κατέθεσε τις προτάσεις του Συλλόγου για την καλύτερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς, ενώ παράλληλα προσφέρθηκε να στηρίξει το έργο του Κέντρου Υγείας, με δωρεά οικοδομικών υλικών, για την επισκευή και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Περιφερειακού Ιατρείου Σωτηρίτσας, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του.
Ο κ. Χάμος δήλωσε στην «Ε», πως το Περιφερειακό Ιατρείο Σωτηρίτσας, ξεκινά τη λειτουργία του τον Ιούνιο, όπου υπάρχει μόνιμα ένας γιατρός, σε καθημερινή βάση, μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
Υποστηρίζει πως «την περίοδο αιχμής στα παράλια του Δήμου Αγιάς, και συγκεκριμένα από 15 Ιουλίου ως και τέλη Αυγούστου, σε συνεννόηση με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιούνται εφημερίες και τα Σαββατοκύριακα, με πληρότητα προσωπικού –γιατρού και νοσηλευτών- ενώ τη λειτουργία του στηρίζει το ΕΚΑΒ, το οποίο ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Κέντρου Υγείας Αγιάς, δημιουργεί υποσταθμό στην Αγιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για τις ανάγκες και των οικισμών στην παραλιακή ζώνη».
Ο κ. Χάμος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της θερινής περιόδου στα παράλια, με στόχο την ιατρική κάλυψή τους, προτίθεται και φέτος να ζητήσει τη στήριξη του ΕΚΑΒ, ενώ άμεσα και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Θεσσαλίας, θα ζητήσει την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αγιάς, για το χρονικό διάστημα από 28 -30 Απριλίου μέχρι και 1 Μαΐου, για τις ανάγκες της αυξημένης κίνησης επισκεπτών, που αναμένεται στα παράλια του νομού Λάρισας.
Δηλώνει δε, ότι για την παραπάνω χρονική περίοδο, το Κέντρο Υγείας Αγιάς είναι σε ετοιμότητα, τόσο όσον αφορά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στην πληρότητά του σε υλικοτεχνική υποδομή, ενώ αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τη λειτουργία του, είναι η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου.
Τέλος, προβλέπεται να συζητήσει και το ενδεχόμενο το ΕΚΑΒ να στηρίξει τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Σωτηρίτσας, νωρίτερα φέτος και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο.
ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ-ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
Ο κ. Χασιώτης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον κ. Χάμο, κατέθεσε τις εξής προτάσεις του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας: «Να επιμηκυνθεί το χρονικό διάστημα λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Σωτηρίτσας, από 1η Μαΐου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, με καθημερινή πλήρη κάλυψη ασθενοφόρου καθώς και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Να τοποθετηθεί σήμανση, για τη θέση που βρίσκεται το Περιφερειακό Ιατρείο Σωτηρίτσας, σε όλο το παραλιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Αγιάς και σε όλους τους παραλιακούς οικισμούς, με αντίστοιχη χιλιομετρική οδηγία για την απόστασή του, από τα σημεία τους».
Και καταλήγει: «Η αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών και των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιατρείου Σωτηρίτσας, θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για την περιοχή, καθώς θα ενισχύσει την ασφάλεια των επισκεπτών της.
Εμείς, ως Σύλλογος, προτιθέμεθα να στηρίξουμε τη λειτουργία του -τουλάχιστον στο μέτρο που μπορούμε- και προσφέρουμε τα οικοδομικά υλικά που θα χρειαστούν για την επισκευή και τη συντήρηση του κτιρίου του».
Ο κ. Χασιώτης επισημαίνει ότι «οι παραλιακές περιοχές του Δήμου Αγιάς, επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς, μετά τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα, και οι περισσότερες επιχειρήσεις ετοιμάζονται πυρετωδώς να ανοίξουν την Πρωτομαγιά για να δεχθούν τους επισκέπτες στην περιοχή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου