Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΑΒ -2 (Εκλογές εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ-2)


18/04/2018

Συνάδελφοι


Επιτέλους, μετά από έξι (6) ολόκληρους μήνες παράνομης παράτασης της θητείας του, η οποία δεν προβλέπεται από το Καταστατικό, το Σωματείο Εργαζομένων Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών…
Βέβαια, ούτε και σ’ αυτή την απόφαση «κατάφερε» να τηρήσει τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς προέβη σε παράνομο διορισμό -και όχι εκλογή κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας- των μελών της εφορευτικής επιτροπής, εναπουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου, ορίζεται ρητά από το  συνδικαλιστικό νόμο.


Η Ριζοσπαστική Ενότητα, ήδη από την 1/12/2017, εν είδει διαμαρτυρίας και άρνησης συμμετοχής στις παραπάνω παράνομες συνδικαλιστικές διαδικασίες, κατέθεσε τις παραιτήσεις όλων των μελών της από το Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου σωματείου εργαζομένων. 


Επίσης, από τις 13/11/2017, έχει ζητήσει -με πρωτοκολλημένη αίτηση- την ενημέρωσή της, βάσει παραστατικών, για τα οικονομικά του σωματείου, η οποία φυσικά ουδέποτε έγινε.

Είναι προφανές, ότι οι παραπάνω ενέργειες του Σωματείου Εργαζομένων αποτελούνπροσπάθειες εκμαίευσης χρόνου(…), ενώ  η συσπείρωσή τους σε ένα Ενιαίο Ψηφοδέλτιο μοναδικό στόχο έχει τη συνέχιση της χειραγώγησης των εργαζομένων, με σκοπό τον αποκλεισμό των δημοκρατικών φωνών και τη διατήρηση της συνδικαλιστικής τους μοναρχίας. 


Συνάδελφοι, η Ριζοσπαστική Ενότητα σας καλεί να βάλετε με την ψήφο σας ένατέλος στο χρόνιο κατεστημένο της στρεβλής και παράνομης συνδικαλιστικής δράσης και δεσμεύεται για την τήρηση των προβλεπόμενων δημοκρατικών διαδικασιών και της διαφάνειας, τόσο στα οικονομικά θέματα όσο και σε αυτά της λήψης αποφάσεων, καθώς και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με κάθε θεμιτό και δημοκρατικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου