Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Στις 25 Απριλίου η Πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών


Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 10:30πμ έξω από την 1η ΥΠΕ Αττικής (Λεωφ.Αλεξάνδρας & Κηφισίας) καλεί η ΠΟΕΔΗΝ για τις 25 Απριλίου.
Τα οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία της συγκέντρωσης, είναι για την Αττική πεντάωρη στάση εργασίας 10πμ – 3μμ και για την Περιφέρεια 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση.
«Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, της Πρόνοιας, της Προνοσοκομειακής Φροντίδας, είναι υπόθεση όλων μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει: «Εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης για να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με μισθούς πείνας. Εμφανείς είναι οι ελλείψεις των Νοσοκομείων σε υποδομές, εξοπλισμό και Προσωπικό. Εάν περικοπεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ο μισθός του προσωπικού θα είναι κάτω από το μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.
12.000 υπάλληλοι εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις άλλες Μονάδες υγείας και Πρόνοιας, το ΕΚΑΒ με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Εάν απολυθούν θα καταρρεύσουν οι Μονάδες. Θα βάλουν λουκέτο.
Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζουν το εν λόγω προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πέραν του 24μήνου δεν μπορούν να εργάζονται
με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες η κυβέρνηση με νομοθετικούς ακροβατισμούς συνεχίζει την ομηρία τους.
Διεκδικούμε τη μονιμοποίησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου