Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Επίδειξη ΚΑΡΠΑ και ενημέρωση για τις Α'βοήθειες από το ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ!!!


Σε εξέλιξη είναι αυτή την  ώρα η επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ενημέρωση των πολιτών από διασώστες του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς,στον πεζόδρομο Χ.Τρικούπη έξω από την είσοδο του Δημαρχείου Αγρινίου.



Όπως ανέφερε στο agriniolike.gr η εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ και της ALS (Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής – Advanced Life Support)Θεοδώρα Τσιώλη ,σήμερα οι διασώστες-εκπαιδευτές,βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες ,ενημερώνοντας τους πολίτες για το τι είναι η ανακοπή και πως γίνεται η ΚΑΡΠΑ ,ώστε να διατηρήσουν έναν ασθενή σε καλή κατάσταση ,να γίνει η επανεκκίνηση της καρδιάς και να επιστρέψει ο ασθενής στη φυσιολογική ζωή.




Περίπου 350.000 ανακοπές καταγράφονται το χρόνο στην Ευρώπη ,που σημαίνει 1000 θάνατοι την ημέρα.
Με την ΚΑΡΠΑ και τη χρήση αυτόματου απινιδωτή ,υπάρχουν πιθανότητες 60% να ζήσει ο ασθενής και να επανέλθει φυσιολογικά.Σκοπός είναι να διατηρηθεί ο εγκέφαλος οξυγωνομένος ,μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Μια πολύ σημαντική επίδειξη και ενημέρωση καθώς καθημερινά τέτοια περιστατικά μπορεί να συμβούν σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου