Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Στην τελική φάση υλοποίησης η δωρεά του ΙΣΝ ύψους €14 εκατομμυρίων προς το ΕΚΑΒ!!!


Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Ενάντια στην Κρίση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε τον Απρίλιο, 2017, δωρεά ύψους €14 εκατομμυρίων προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) που αφορά στην προμήθεια 143 υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου.
Εκπρόσωποι του ΙΣΝ παρευρέθηκαν στην παράδοση του πρώτου δείγματος οχημάτων που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ. Τα ασθενοφόρα αναμένεται να παραδοθούν στο ΕΚΑΒ, σε διαδοχικές φάσεις, μέσα στους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο, 2017, με καταληκτική ημερομηνία τα μέσα Ιανουαρίου, 2018. 
Τα οχήματα θα διατεθούν ανά την Ελλάδα με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας.  Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιωνίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Κρήτης.
Τα νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα. Επιπλέον, μέσω της δωρεάς, το Ίδρυμα θα υποστηρίξει και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016).
Για να μάθετε περισσότερα για τη δωρεά, πατήστε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου