Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Στατιστικά στοιχεία επιχειρησιακών κέντρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την περίοδο Μάιος – Σεπτέμβριος 2017!!!


Στατιστικά στοιχεία επιχειρησιακών κέντρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την περίοδο Μάιος – Σεπτέμβριος 2017 
Από την αρμόδια Διεύθυνση Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνονται στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τη δραστηριότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) και του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους, ήτοι το χρονικό διάστημα από 01 Μαΐου 2017 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Ειδικότερα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διεσώθησαν, την ως άνω περίοδο, συνολικά 12.508 αλλοδαποί υπήκοοι σε 271 περιστατικά έρευνας – διάσωσης, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του ΕΚΣΕΔ και σε άλλα συμβάντα, όπως μηχανικές βλάβες και ακυβερνησίες σκαφών. 
Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί ότι, το Κέντρο Επιχειρήσεων το ίδιο χρονικό διάστημα, συνέδραμε το ΕΚΑΒ σε 459 διακομιδές ασθενών από νησιά, από τις οποίες οι 128 πραγματοποιήθηκαν με σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι 331 με ιδιωτικά σκάφη.
Η δραστηριότητα του ΕΚΣΕΔ και του ΚΕΠΙΧ αναδεικνύουν έμπρακτα τον κοινωνικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Tα στατιστικά στοιχεία έχουν αναρτηθεί αναλυτικά σε πίνακες και γραφήματα στο www.hcg.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου