Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Διεθνής διάκριση για Λαμιώτη διασώστη του ΕΚΑΒ!!!

Την πρώτη θέση κατέκτησε η  ομάδα Ελλήνων  διασωστών του ΕΚΑΒ στον Διεθνή Διαγωνισμό Πληρωμάτων Ασθενοφόρων που διοργανώθηκε στις 27-29 Σεπτεμβρίου στην Κύπρο. Μέλη της ομάδας αυτής ο  Σπύρος Κυπριώτης διασώστης του ΕΚΑΒ Λαμίας και οι Κρητικοί Κώστας Καρτσιώνης, Μανώλης Ροκαδάκης και Αντώνης Κουγιουμουτζής
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν ομάδες από την Λιβύη, την Πολωνία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Αγγλία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες. Η συμμετοχή έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία εφόσον κάθε διαγωνιζόμενος κατέβαλε ένα χρηματικό ποσό και αφορούσε στην αναβάθμιση της δουλειάς όσων σχετίζονται με τα πληρώματα ασθενοφόρων.
Η ελληνική ομάδα με τον τίτλο «ΕΜS KRETE 3» πέρασε με επιτυχία από διαφορετικά σενάρια προσομοίωσης με πραγματικά περιστατικά διάσωσης διάρκειας 10 λεπτών σε διάφορες ώρες και τοποθεσίες αποκομίζοντας – πέρα από το πρώτο βραβείο- πλούσιες εμπειρίες.
«Οι άνθρωποι από την Κύπρο διοργάνωσαν έναν καταπληκτικό αγώνα στον οποίο είχα την τιμή να συμμετάσχω» ήταν τα πρώτα λόγια χαράς του δικού μας Σπύρου Κυπριώτη μετά τη νίκη για να συμπληρώσει «Φεύγω γεμάτος εμπειρίες και ερεθίσματα που θα με κάνουν να συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο». 
Να σημειωθεί ότι στόχος του διαγωνισμού EMS CYPRUS APHRODITE RALLY  είναι εκτός από την παροχή γνώσεων οι διαγωνιζόμενοι να αναπτύξουν τη νοοτροπία, τη συμπεριφορά και τις δεξιότητες που χρειάζονται, προκειμένου να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα, αξιοποιώντας τις εμπειρίες των μελών της, και στοχεύοντας στην κοινή επίτευξη των αποτελεσμάτων. Κάθε ομάδα αποτελούνταν από 2-4 άτομα και διαγωνίστηκε σε 10 διαφορετικά σενάρια ενώ είχε στη διάθεσή της ένα ασθενοφόρο και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου