Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Απάντηση του ΕΚΑΒ στο ρεπορτάζ της politikixalkidiki για τις κενές βάρδιες στο ΚΥ Κασσανδρείας!!!


Απάντηση για τις κενές βάρδιες στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ένα θέμα που ανέδειξε χθες με ρεπορτάζ της η politikixalkidiki.gr, έδωσε σήμερα η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Η κ. Ματσικούδη παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη από ασθενοφόρα, λόγω έλλειψης προσωπικού, όχι μόνο στην Κασσάνδρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής, σημειώνοντας ότι καταβάλλονται  αγωνιώδεις προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά στις βάρδιες. 

«Προσπαθούμε να κάνουμε την κατανομή των ασθενοφόρων με τέτοιον τρόπο, ώστε στη Χαλκιδική κάθε περιοχή να είναι καλυμμένη, αλλά κάποιες φορές αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω έλλειψης προσωπικού», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ματσικούδη. 

«Δεν είναι μόνο το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας που έχει κενές βάρδιες. Αυτό είναι στην καλύτερη μοίρα απ΄όλα. Από δω και πέρα θα έχουμε λίγο κόσμο από τους αδειούχους που πηγαίνουν και δουλεύουν εθελοντικά στις άδειές τους. Εκδήλωσαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι ενδιαφέρον, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Δηλαδή παίρνουν την άδειά τους οι εργαζόμενοι από την κεντρική βάση τους και πηγαίνουν και εργάζονται σε περιοχές όπου υπάρχουν ελλείψεις, σε νησιά, στη Χαλκιδική κλπ. Αρκεί οι τοπικοί άρχοντες εκεί να καλύψουν τη σίτιση και διαμονή», υπογράμμισε. 

«Μέχρι τώρα τα καταφέρναμε. Πιστεύω ότι και φέτος κάτι θα γίνει με τη Χαλκιδική. Θέλω να πιστεύω ότι τα τα βγάλουμε πέρα», πρόσθεσε η κ. Ματσικούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου