Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Με την συνδρομή των Δήμων και του ΕΚΑΒ ενισχύονται τα ιατρεία στα παράλια της Θεσσαλίας!!!



Με μετακινήσεις νοσηλευτών και με τη συνδρομή των Δήμων και του ΕΚΑΒ θα αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ιατρείων των παραλίων τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σε συνάντηση που είχαν χθες το πρωί οι δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και Τεμπών Κώστας Κολλάτος με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου ενημερώθηκαν για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα ιατρεία από τις 15 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου και τους ζητήθηκε η συνδρομή τους.
Στόχος είναι να υπάρξει κάλυψη το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε Σωτηρίτσα και Μεσάγγαλα.
Μάλιστα στην υγειονομική κάλυψη θα συμμετέχουν και τα ασθενοφόρα αλλά και το προσωπικό των τοπικών Κέντρων Υγείας Αγιάς και Γόννων, το περιφερειακό ιατρείο Στομίου καθώς και τα ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ. «Κάθε χρόνο γίνεται μια προσπάθεια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύψουμε στα επίμαχα διαστήματα του χρόνου, δηλαδή από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σε εφημεριακό πρόγραμμα. Σε ό,τι αφορά στα ασθενοφόρα, το Κέντρο Υγείας Αγιάς διαθέτει δικό του ενώ το ΕΚΑΒ θα διαθέσει στη Σωτηρίτσα. Παράλληλα, θα ενισχυθεί το ιατρείο των Μεσαγγάλων γιατί πρέπει να βοηθηθούν οι Νέοι Πόροι με τον Πλαταμώνα», ανέφερε ο διοικητής για να προσθέσει ότι «θα προσπαθήσουμε να μετακινήσουμε νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχει πρόθεση από πολλούς συναδέλφους να λειτουργήσουν σε κατεύθυνση αδειών». Τα Μεσάγγαλα θα εξυπηρετούνται από το ασθενοφόρο που διαθέτει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο Μακρυχώρι. 
Όπως επισημάνθηκε η μετακίνηση των νοσηλευτών θα καλύψει τα ιατρεία στη Σωτηρίτσα και στα Μεσάγγαλα. Από την 5η ΥΠΕ διευκρινίζεται ότι δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο ιατρείο των Μεσαγγάλων καθώς δεν θα λειτουργήσει το περιφερειακό ιατρείο του Πλαταμώνα, η ΥΠΕ στην οποία και υπάγεται έκρινε ότι το προσωπικό του ιατρείου θα πρέπει να ενισχύσει άλλες περιοχές σε πιο κεντρικά παραλιακά σημεία.
Από τους Δήμους η 5η ΥΠΕ ζήτησε να εξασφαλίσουν στο νοσηλευτικό προσωπικό που θα ενισχύσει τα ιατρεία των παραλίων διαμονή, διατροφή και φύλαξη τις νυχτερινές ώρες. «Προσπαθούμε να διευκολύνουμε το έργο της ΥΠΕ για αυτό το χρονικό διάστημα που τα παράλια των Δήμων μας σφύζουν από ζωή, για αυτό τον λόγο συμφωνήσαμε να φροντίσουμε το προσωπικό που θα στελεχώσει τα ιατρεία» υπογράμμισε ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου